Poľská cyklistka si poranila hlavu, zasahoval aj vrtuľník

NETKY.SK • 23 Máj 2016, 16:03 • 2 min
Poľská cyklistka si poranila hlavu, zasahoval aj vrtuľník

ČERVENÝ KLÁŠTOR - Posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Air Transport Europe (ATE) z Popradu letela v nedeľu 22. mája vo večerných hodinách do obce Červený Kláštor v okrese Kežmarok.

slovakia

left justify in out

Pomoc leteckých záchranárov potrebovala 58-ročná žena poľskej národnosti, ktorá po páde z bicykla na cyklochodníku v pieninskom národnom parku utrpela vážne poranenie hlavy. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa ATE Zuzana Hopjaková.

 

Na mieste ju ošetrili privolaní členovia Horskej záchrannej služby. Následne ju previezli k vrtuľníku, ktorý pristál na lúke za obcou. „Lekárka leteckých záchranárov si pacientku pri vedomí prevzala do svojej starostlivosti. Poskytla jej ďalšie neodkladné ošetrenie a po preložení na palubu vrtuľníka bola v stabilizovanom stave prevezená na traumatologické oddelenie do nemocnice v Poprade,“ informovala Hopjaková.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies