Polovica Britov podporuje druhé hlasovanie o brexite

NETKY.SK • 4 December 2017, 08:17 • 2 min
Polovica Britov podporuje druhé hlasovanie o brexite

LONDÝN - Polovica Britov podporuje druhé hlasovanie o tom, či by ich krajina mala vystúpiť z Európskej únie.

slovakia

left justify in out

Tretina sa domnieva, že na tom budú finančne horšie mimo najväčšieho obchodného bloku sveta. Vyplýva to z nového prieskumu.

 

Výsledky prieskumu ukazujú, že 50 percent respondentov podporuje ďalšie hlasovanie o konečných podmienkach tzv. brexitu. Druhé referendum odmieta 34 percent opýtaných a 16 percent je nerozhodnutých.

 

Išlo o prvý veľký prieskum od správ, podľa ktorých sa Británia pripravuje na zaplatenie približne 50 miliárd eur v rámci finančného vyrovnania s EÚ. Vyriešenie tejto otázky žiada Brusel pred otvorením rozhovorov o budúcich obchodných vzťahoch Únie a Spojeného kráľovstva.

 

V prieskume tiež 35 percent oslovených vyjadrilo názor, že po brexite sa ich finančná situácia zhorší. Jej zlepšenie očakáva 14 percent respondentov.

 

Volebný analytik a bývalý politik strany Liberálni demokrati Mike Smithson uviedol, že je to prvý prieskum zaznamenávajúci podporu pre druhé referendum o brexite.

 

Bývalý britský premiér Tony Blair, oponent vystúpenia krajiny z EÚ povedal, že Británia by mohla zmeniť svoj názor. "Dá sa to zvrátiť. Nie je to dokončené, pokým to nebude dokončené," vyhlásil.

 

Blair dodal, že britská vláda sa usiluje vyrokovať niečo, čo sa vyrokovať nedá. "Snažia sa vyjednať vystúpenie z jednotného trhu a súčasne obnoviť všetky jeho prínosy. To sa nestane," zdôraznil.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies