Politológovia krútia hlavou: Fico ide proti Európskej únii!

NETKY.SK • 2 September 2014, 12:33 • 2 min
Politológovia krútia hlavou: Fico ide proti Európskej únii!

BRATISLAVA - Premiér Fico rozdelil Slovensko tým, že vyhlásil svoj plán postaviť sa proti sankciám EÚ pre Rusko, pokiaľ by išli proti našim záujmom.

slovakia

left justify in out

Denník Nový čas zisťoval u odborníkov, či slovenská stopka postihov pre Rusko, ktorú prezentoval slovenský premiér Robert Fico je vôbec možná, a čo to bude pre nás znamenať. Kritikou šéfa kabinetu nešetril analytik Grigorij Mesežnikov: 

 

"Ako predseda vlády členskej krajiny EÚ by sa mal snažiť o to, aby sme zaujali čo najsolidárnejší postoj. Takto sa pridáva na stranu agresora, je to zlý signál pre našu krajinu," zhodnotil Mesežnikov. Tvrdí, že vetovanie sankcií je nereálne a premiér svojimi vyhláseniami sleduje len popularitu strany.

 

Podobný postoj zaujal aj politológ Ján Baránek. "Ficove vyjadrenia sú určené skôr pre verejnosť. Neviem si predstaviť ako by Slovensko s Robertom Ficom išlo proti Nemecku, ktoré je ekonomicky najsilnejšie v eurozóne a je naším najväčším obchodným partnerom."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies