Politická neistota v Grécku ohrozuje zotavovanie ekonomiky

NETKY.SK • 8 Júl 2014, 11:03 • 2 min
Politická neistota v Grécku ohrozuje zotavovanie ekonomiky

ATÉNY - Politická neistota okolo prezidentských volieb v Grécku je hlavným rizikom pre zotavenie ekonomiky krajiny. Uviedol to šéf gréckej centrálnej banky Yannis Stournaras. Podľa jeho slov je ďalším rizikovým faktorom spomalenie svetovej ekonomiky a taktiež geopolitické napätie medzi Ruskom a Ukrajinou.

slovakia

left justify in out

Prezidentské voľby na začiatku budúceho roka by mohli viesť k predčasným voľbám v krajine. Podľa gréckej legislatívy sa bude musieť grécky parlament rozpustiť v prípade, že ani jeden z prezidentských kandidátov nezíska v tristočlennom zbore aspoň 180 hlasov. Vládna koalícia má v parlamente 153 kresiel. Grécky premiér Antonis Samaras uviedol, že 180 hlasov nie je možnégarantovať. Hlavná opozičná strana Syriza uviedla, že má v pláne voľbu prezidenta blokovať. 

Stournaras však uviedol, že reformné kroky musia pokračovať, aby sa ekonomika krajiny zotavovala. Podľa jeho slov musia byť prioritou krajiny aktívne opatrenia na trhu práce spolu s posilnením sociálnej siete v krajine. Šéf centrálnej banky zopakoval, že ekonomika krajiny by mala tento rok posilniť o 0,5 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies