S prenášaním krabíc s petičnými hárkami pomáhali vojaci spadajúci pod prezidentku SR

NETKY.SK • 3 Máj 2021, 19:04 • 2 min
S prenášaním krabíc s petičnými hárkami pomáhali vojaci spadajúci pod prezidentku SR

BRATISLAVA - Ministerstvo obrany v súvislosti s medializovanými zábermi vojakov prenášajúcich krabice s petičnými hárkami za referendum o predčasných voľbách zdôrazňuje, že Ozbrojené sily SR sú v zmysle platnej legislatívy striktne apolitické.

slovakia

left justify in out

Spadajú pod prezidentku 

Ako ďalej rezort uvádza v tlačovej správe, v prípade vojakov, ktorí boli na uverejnených záberoch, išlo o príslušníkov Čestnej stráže prezidenta SR, ktorí spadajú pod Vojenskú kanceláriu prezidenta SR.

 

img

 

Mimo vplyvu rezortu obrany SR 
"Bol by som naozaj nerád, ak by boli profesionálni vojaci spájaní s takouto aktivitou a podporou akejkoľvek politickej strany. Zároveň musím uviesť na pravú mieru fakt, že Čestná stráž prezidenta SR nespadá do personálnej, či rozhodovacej právomoci rezortu obrany, ale Vojenskej kancelárie prezidenta SR," uviedol minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO)

 


Vojenská kancelária prezidenta SR podľa platnej legislatívy zabezpečuje úlohy súvisiace s výkonom funkcie prezidenta SR ako hlavného veliteľa ozbrojených síl, ako aj úlohy spojené s velením Čestnej stráži prezidenta SR.

Petičný výbor dnes v podateľni Prezidentského paláca odovzdal petíciu za vyhlásenie referenda o predčasných voľbách. Tá obsahuje vyše 600-tisíc podpisov. Podľa zástupcov petičného výboru ide o najrýchlejšie vyzbieranú občiansku petíciu v histórii Slovenska. Dokumenty od petičného výboru prevzal Metod Špaček, vedúci kancelárie prezidentky SR Zuzany Čaputovej.
 

Viac o petičných hárkoch ohľadom referenda sa dočítate v REPORTÁŽ: Petícia o predčasných voľbách je už u prezidentky, v paláci sa začína s overovaním podpisov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies