Rezort zdravotníctva opäť nemyslel na pacientov, ktorým sa očkovanie neodporúča

NETKY.SK • 5 Júl 2021, 08:51 • 2 min
Rezort zdravotníctva opäť nemyslel na pacientov, ktorým sa očkovanie neodporúča

BRATISLAVA - Podobne ako pri celoplošnom testovaní a očkovacej stratégii sa ani v prípade COVID pasov nemyslelo na pacientov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Uviedla to Asociácia na ochranu práv pacientov (AOPP) v stanovisku k podmienkam pre vstup očkovaných a neočkovaných proti COVID-19 na územie Slovenska

 

Nedostali žiadne výnimky

Pacienti, ktorí sa zo zdravotných dôvodov nemôžu očkovať, sa totiž na zoznam výnimiek nedostali. Sú tak považovaní za nezaočkovaných a v prípade prechodu hranicami sú povinní absolvovať päťdňovú karanténu.

 

Zostávajú tak v prípade potreby odkázaní na testovanie, ktorého dostupnosť sa v týchto dňoch pre rušenie mobilných odberových miest výrazne znižuje. Pre chronicky chorého pacienta pritom môže byť aj znížená dostupnosť odberového miesta zásadnou komplikáciou.

 

Súvisiaci článok: Vláda rozhodla! Buď podstúpite očkovanie alebo po príchode zo zahraničia absolvujete karanténu

 

Zaočkovaní ochránia nezaočkovaných​
„Žiadame preto ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského, aby v rámci COVID pasov zohľadnil aj túto skupinu ľudí a upravil vyhláškou výnimky pre všetkých, ktorým závažné zdravotné kontraindikácie nedovoľujú dobrovoľne absolvovať očkovanie proti COVID-19,“ doplnila pacientska asociácia.

 

AOPP zároveň vyzvala ľudí, aby, ak im to zdravotný stav dovoľuje, využili možnosť očkovania proti ochoreniu COVID-19. „Kolektívna imunita má v prvom rade ochrániť tých, ktorí nemôžu byť pre vek alebo zo zdravotných dôvodov očkovaní,“ dodala asociácia.
 

Prečítajte si tiež: Na futbalovom štadióne v Bratislave zaočkujú aj ľudí bez pozvánky



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies