Polícia zrušila vo viacerých mestách tábory hnutia Obsaďte Wall Street

NETKY.SK • 16 November 2011, 00:14 • 2 min
Polícia zrušila vo viacerých mestách tábory hnutia Obsaďte Wall Street

Polícia zrušila vo viacerých mestách tábory hnutia Obsaďte Wall Street

slovakia

left justify in out

img

Polícia vyzbrojená obuškami a slzotvorným plynom zrušila v pondelok v kalifornskom Oaklande tábor hnutia Obsaďte Wall Street. Išlo o najnovšiu z razií po sťažnostiach ohľadom bezpečnostného a zdravotného hazardu v protestných táboroch v amerických mestách.
Pre demonštrantov v Oaklande nebol zásah polície prekvapujúci, keďže ich mesto vyzývalo opustiť tábor už po štvrtý raz. Okolo 300 policajtov zatklo 32 ľudí a strhlo približne 150 stanov.
K razii v oaklandskom tábore, jednom z najväčších a najaktívnejších centier hnutia, došlo deň po tom, ako polícia v oregonskom Portlande zatkla 50 osôb a zavrela ich tábor. Na verejnosť sa dostali správy o užívaní drog a zlej hygiene.
Aj vo vermontskom Burlingtone polícia vyhnala protestujúcich z tábora po tom, ako sa minulý týždeň v jednom zo stanov zastrelil muž. 
Predstavitelia amerických miest zvýšili tlak na zatvorenie táborov hnutia Obsaďte Wall Street po tom, ako pri streľbe zahynuli dvaja muži a dvoch ďalších našli mŕtvych v ich stanoch.
Telo jedného muža objavili v piatok v stane hnutia Occupy Salt Lake City. Podľa polície zomrel na následky drog v kombinácii s oxidom uhoľnatým z propánového ohrievača.
Život ďalšieho muža si vo štvrtok vyžiadala streľba v tábore hnutia Occupy Oakland. Ešte v utorok v stane hnutia Occupy New Orleans našli telo 53-ročného muža, ktorý bol zrejme mŕtvy už dva dni.
V niektorých mestách úrady demonštrantov protestujúcich voči ekonomickej nerovnosti požiadali, aby tábory opustili, v iných im to nariadili.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies