Polícia zistila totožnosť nezodpovedných rodičov zo sobotňajšieho protestu, aký trest ich stihne za zneužitie svojich detí?

NETKY.SK • 19 Október 2020, 16:46 • 2 min
Polícia zistila totožnosť nezodpovedných rodičov zo sobotňajšieho protestu, aký trest ich stihne za zneužitie svojich detí?

BRATISLAVA - Polícii sa podarilo identifikovať dvoch mužov, ktorí sú podozriví z ohrozovania mravnej výchovy mládeže po sobotňajšom proteste v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Polícia po proteste zverejnila status, v ktorom v ňom požiadala verejnosť o pomoc pri identifikácií dvoch dospelých mužov. Tí svoje deti nabádali k tomu, aby sa do megafónu hanlivo vyjadrovali na adresu premiéra Igora Matoviča. 

 

Polícia už identifikovala nezodpovedných rodičov
„Len na túto výzvu reagovalo okamžite viac ako sto občanov súkromnými správami. Na základe pondelňajšej analýzy bolo zistené, že prvotné informácie o identite osôb boli polícii zaslané už sedem minút po zverejnení statusu. Za 22 hodín status lajkovalo viac ako 16-tisíc ľudí, ďalších viac ako 11-tisíc ho zdieľalo a celkovo sa dostal k viac ako 1 400 000 užívateľov,“ informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

 

Súvisiaci článok: Polícia pátra po rodičoch zo sobotňajšej demonštrácie, ktorí podnecovali svoje deti k nenávisti

 

Akonáhle sa polícii podarilo definitívne zistiť identitu osôb, pominuli dôvody pátrania a status vymazali. Tváre hľadaných mužov na zverejnených fotografiách rozmazali. O ďalšom postupe v tomto prípade, bude polícia informovať.

 


Verejnosť poskytla informácie o najradikálnejších účastníkoch
Polícia tiež potvrdila, že dostala niekoľko stoviek správ od občanov, ktoré obsahovali informácie týkajúce sa najradikálnejších účastníkov protestu a ich organizátorov. „Aj keď polícia niektorými informáciami už disponovala na základe vlastných poznatkov, vďaka občanom sa v nich mohla len utvrdiť,“ uzavrel Slivka.

 

Prečítajte si viac: AKTUALIZÁCIA Pred Úradom vlády došlo k potýčke medzi políciou a protestujúcimi chuligánmi, špeciálny tím proti nim použil vodné delo

 

 

Počas soboty pred Úradom vlády SR protestovalo približne 400-500 demonštrantov, ktorí tam prišli vyjadriť svoj nesúhlas s vládnymi opatreniam, ktoré prijala na boj proti pandémii. Medzi nimi boli fanúšikovia ultras či členovia a sympatizanti strany Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS).

 

Mohlo by vás zaujímať: Rezort vnútra si "posvieti" na demonštrantov z pred úradu vlády. Mikulec tvrdí, že sa spravodlivosti nevyhnú

 

Demonštranti prehodili do areálu úradu vlády niekoľko svetlíc, poškodzovali oplotenie a po policajných príslušníkoch hádzali pivové fľaše, petardy či dlažobné kocky.

 

img

 

Pred areálom budovy sa následne vytvoril policajný kordón, ktorí oddelil vládnu budovu od agresívnych chuligánov. Keďže sa napätie stupňovalo a demonštranti boli čoraz agresívnejší, použili na nich vodné delo. Pri akcii boli zranení štyria policajti. V tejto veci je momentálne začaté trestné stíhanie.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies