Valencia mení trénera, mužstvo preberá Gattuso

NETKY.SK • 9 Jún 2022, 19:15 • 2 min
Valencia mení trénera, mužstvo preberá Gattuso

Taliansky tréner Gennaro Gattuso si vyskúša ďalšie pôsobenie v zahraničí. Štyridsaťštyriročný kormidelník si sadne na lavičku FC Valencia, kde podpísal dvojročný kontrakt.

slovakia

left justify in out

Gattuso by mal poberať ročný plat vo výške troch miliónov eur. Majster sveta z roku 2006 včera priletel na východ Španielska a dnes bol oficiálne predstavený ako nový tréner. „Som veľmi šťastný, do Valencie som pricestoval po prvýkrát a mám radosť, som veľmi pyšný. Podpísal som kontrakt s báječným klubom, ktorý má slávnu históriu a získal mnoho trofejí. Fanúšikovia sú nadšení, rovnako ako ja. Zajtra sa na tlačovej konferencii môžeme porozprávať o všetkom možnom, potom na nás čaká tvrdá práca.“

 

 

Valencia od príchodu majiteľa Petra Lima v roku 2014 na časy najväčšej slávy už iba spomína a bohatý majiteľ je tŕňom v roku fanúšikov. Klub v uplynulej sezóne najvyššej španielskej súťaže skončil na 9. mieste a ani v budúcom ročníku si nezahrá v európskych pohároch. Pred niekoľkými dňami bol za pomerne kontroverzných okolností odvolaný tréner José Bordalás, ktorého o prepustení telefonicky informoval technický sekretár Miguel Angel Córona.

 

Gattuso naposledy dve sezóny trénoval SSC Neapol, klub však nedokázal doviesť k zisku vytúženého Scudetta. Predtým viedol AC Miláno, kde strávil 13 rokov aj ako hráč a na trávniku sa tešil aj z víťazstva v prestížnej Lige majstrov. Ako manažér viedol aj Sion, OFI Kréta a Pisu.

 

 

Známy futbalový búrlivák mal na ihrisku povesť kontroverzného hráča, ktorý však za svoj tím bojoval do posledných sekúnd a fungoval ako obrovský motivátor v šatni. V roku 2003 v zápase Ligy majstrov proti Ajaxu vyfackal mladého Zlatana Ibrahimoviča, o osem rokov neskôr chytil pod krk trénera Tottenhamu Joea Jordana a dostal dištanc na 5 zápasov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona