AKTUALIZÁCIA: Slovenskí politici reagujú na haváriu autobusu v Bulharsku. Cestujúci povedal, čo sa stalo

NETKY.SK • 23 November 2021, 06:46 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Slovenskí politici reagujú na haváriu autobusu v Bulharsku. Cestujúci povedal, čo sa stalo

SOFIA - Nehoda sa stala v utorok nadránom na západe krajiny. Vyžiadala si najmenej 45 mŕtvych, medzi ktorými je aj 12 detí. Zranených previezli do nemocnice v Sofii.

slovakia

left justify in out

Aktualizované 23. novembra, 13:25

 

Slovenský premiér Eduard Heger a minister zahraničných vecí Ivan Korčok vyjadrili v utorok sústrasť rodinám obetí a preživším tragickej havárie autobusu v západnom Bulharsku.

 

img

 

Nehoda si vyžiadala najmenej 45 obetí vrátane 12 detí. "Úprimnú sústrasť príbuzným a priateľom tých, ktorí dnes skoro ráno prišli o život počas hroznej autobusovej nehody v Bulharsku. Zraneným prajem skoré uzdravenie a veľa síl," napísal Heger na Twitteri v angličtine.

 

 

Prečítajte si tiež: Muž, ktorý vrazil autom do predvianočného sprievodu, bol známy násilník

 

Korčoka správa z Bulharska o tragickej nehode autobusu, v ktorom boli občania Severného Macedónska, šokovala. "Preživším prajem skoré zotavenie sa," uviedol tiež na Twitteri po anglicky šéf slovenskej diplomacie.

 

img

 

V autobuse sa viezli najmä turisti zo Severného Macedónska, ale aj jeden Srb a Belgičan. Autobus v utorok ešte za tmy z dosiaľ neznámych príčin havaroval a začal horieť, informovala agentúra Reuters. Podľa bulharských úradov vozidlo zrejme narazilo do diaľničnej bariéry. Nie je jasné, či sa vznietilo predtým alebo až potom. Siedmich ľudí, ktorým sa z horiaceho vraku podarilo uniknúť, hospitalizovali v nemocnici v bulharskej metropole Sofia. Utrpeli najmä popáleniny, pričom jeden z nich má aj zlomenú nohu. Ich stav je stabilizovaný.

 

K téme: Češku Terezu, odsúdenú v Pakistane za pašovanie heroínu, prepustili

 

Vyšetrovateľ Borislav Sarafov uviedol, že momentálne pracujú s 2 verziami príčiny nehody, a to ľudským zlyhaním alebo technickými problémami vozidla. Minister vnútra Bojko Raškov povedal, že "telá boli nahromadené vo vnútri a spálené na popol". "Je to hrozná, hrozná scéna. Nikdy predtým som také niečo nevidel," dodal politik. 

 

img

 

Premiér Severného Macedónska Zoran Zaev sa rozprával s človekom, ktorý prežil haváriu. Povedal mu, že všetci ľudia v tom čase spali a prebudil ich silný náraz a explózia. Tí, ktorí sedeli v zadnej časti, rozbili okno a vyskočili von. 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies