Polícia zatkla ženu, ktorá skryla jedného z útočníkov v New Orleanse

NETKY.SK • 18 Máj 2013, 07:49 • 2 min
Polícia zatkla ženu, ktorá skryla jedného z útočníkov v New Orleanse

NEW ORLEANS - Americká polícia zatkla v noci nadnes 19-ročnú ženu, ktorá mužovi podozrivému zo spoluúčasti na streľbe počas nedeľných osláv Dňa matiek v uliciach New Orleansu poskytla útočisko pred políciou vo svojom dome. Pri streľbe utrpelo zranenia 20 ľudí vrátane dvoch detí.

slovakia

left justify in out

Hlavnými podozrivými sú 24-ročný Shawn Scott a jeho 19-ročný brat Akein. Obaja bratia čelia obvineniu z 20 pokusov o vraždu druhého stupňa. Vyšetrovatelia sú presvedčení, že bratia pri streľbe postupovali koordinovane. Okrem toho má polícia podozrenie, že boli členmi zločineckého gangu. "Trestnú činnosť si zvolili ako súčasť svojho životného štýlu," uviedol Serpas.

Spolu s bratmi Scottovcami polícia v rámci vyšetrovania zatkla ďalšie štyri osoby vo veku 19-32 rokov, ktoré Akeinovi Scottovi umožnili tri dni sa vyhýbať zatknutiu. K tejto skupine v noci nadnes pribudla spomínaná žena.

Ako informovala agentúra AP, na štvrtkovom pojednávaní sudca stanovil výšku kaucie za prepustenie Akeina Scotta na desať miliónov dolárov - po 500.000 dolárov za každého raneného.

AP dodáva, že Scottovci mali problémy so zákonom už aj v minulosti. Akein Scott bol nedávno obvinený z nezákonného nosenia zbrane, ale sudca ho po zaplatení kaucie vo výške 15.000 dolárov prepustil na slobodu. Toto rozhodnutie ostro kritizoval starosta New Orleansu Mitch Landrieu, pretože benevolentnosť súdu Scottovi umožnila spáchať oveľa závažnejší trestný čin.

Príjmy z turistického ruchu sú pre New Orleans životne dôležité. Do mesta okrem karnevalových osláv vrcholiacich na Mardi Gras láka turistov aj džezový festival, ale i Super Bowl. Mesto však zápasí s vysokou mierou zločinnosti, ktorá ešte viac stúpla po tom, čo mesto v roku 2005 zasiahol ničivý hurikán Katrina.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies