Biden označil Putina za vraha. Ruský prezident mu poprial veľa zdravia a pozval k debate odvysielanej naživo

NETKY.SK • 19 Marec 2021, 12:15 • 2 min
Biden označil Putina za vraha. Ruský prezident mu poprial veľa zdravia a pozval k debate odvysielanej naživo

WASHINGTON – Vyjadrenie amerického prezidenta Joea Bidena, ktorý označil svojho ruského náprotivka Vladimíra Putina za vraha, pravdepodobne ešte viac prehĺbia už aj tak naštrbené vzťahy medzi Ruskou federáciou a USA.

slovakia

left justify in out

Hlava Spojených štátov Joe Biden v rozhovore pre televíziu ABC News dodal, že Rusko zaplatí za údajné ovplyvňovanie amerických prezidentských volieb, ktoré sa konali v závere minulého roka.

 

Prezident nechcel bližšie špecifikovať, aké kroky plánuje podniknúť, povedal iba, že: „čoskoro to uvidíte“.  Dodal, že Putina celkom dobre pozná a je to vrah bez duše.  

 

Putin mu na oplátku odkázal, že mu praje veľa zdraviapozval ho k spoločnému rozhovoru, pod podmienkou, že bude odvysielaný v priamom prenose. Zároveň povolal ruského veľvyslanca Anatolijho Antonova z Washingtonu do Moskvy na konzultácie.

 

Tieto vyjadrenia prišli po tom, čo sa prevalili informácie o možnom zasahovaní Ruska do minuloročných prezidentských volieb, kedy Biden kandidoval proti bývalému prezidentovi Donaldovi Trumpovi z republikánskej strany.

 

Hovorca Kremľa označil Bidenove vyjadrenia za veľmi nešťastné a bezprecedentné. „V najbližšom období budeme analyzovať náš prístup k USA a to aj počas konzultácií s našim veľvyslancom,“ povedal Dmitrij Peskov. 

 

Podľa agentúry TASS tak okomentoval aj ďalšie Bidenovo vyhlásenie, že aj napriek výrokom na Putinovu adresu, uvíta možnú spoluprácu s Ruskom v záležitostiach, v ktorých majú obe krajiny spoločné záujmy, ako je napríklad návrat k dohode o jadrových zbraniach START.

 

Ruský prezident povedal, že je pripravený s USA spolupracovať, avšak iba za podmienok, že to bude pre krajinu prospešné.

 

Zásah Ruska do prezidentských volieb pritom už nie je ničím výnimočným, stalo sa tak už v roku 2016, kedy Donald Trump porazil demokratickú kandidátku Hillary Clinton. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies