Polícia zatkla podozrivého zo založenia požiaru na trajekte

NETKY.SK • 29 December 2013, 13:25 • 2 min
Polícia zatkla podozrivého zo založenia požiaru na trajekte

LONDÝN - V súvislosti s požiarom, ktorý v sobotu v neskorých večerných hodinách vypukol na trajekte v Severnom mori, zatkla britská polícia 26-ročného muža. Informovala o tom dnes na svojej webovej stránke spravodajská televízia Sky News.

slovakia

left justify in out

Polícia už predtým uviedla, že jedného z pasažierov zadržala posádka trajektu po tom, čo v jeho kajute vypukol požiar, ktorý sa v priebehu 15 minút podarilo uhasiť.

Na trajekte smerujúcom do holandského Amsterdamu vznikol požiar v sobotu o 22.45 h miestneho času, keď bolo plavidlo od pobrežia Británie vzdialené približne 50 kilometrov. 

Trajekt vážiaci 30.000 ton sa vrátil do domovského prístavu North Shields neďaleko mesta Newcastle dnes o 04.00 h miestneho času, pričom niektorí pasažieri a posádka museli zostať na palube do deviatej hodiny, kým polícia neukončila vyšetrovanie.

Prevádzkovateľ trajektu - spoločnosť DFDS Seaways - uviedol, že šesť ľudí s dýchacími ťažkosťami museli vrtuľníkom prepraviť do nemocnice v severoanglickom meste Scarborough. Ani jeden zo zranených, ktorí sa nadýchali dymu, nebol podľa záchranárov vo vážnom stave.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies