V pondelok 25. januára budú kandidáti na šéfa polície vypočutí pred výborom NR

NETKY.SK • 18 Január 2021, 10:35 • 2 min
V pondelok 25. januára budú  kandidáti na šéfa polície vypočutí pred výborom NR

Juraj Krúpa potvrdil, že v pondelok 25. januára budú vypočutí kandidáti na policajného prezidenta pred Výborom Národnej rady SR pre obranu a bezpečnosť. Uchádzačmi o post šéfa polície sú dočasný policajný prezident Peter Kovařík a veliteľ Útvaru osobitného určenia Prezídia Policajného zboru Štefan Hamran.

slovakia

left justify in out

Predseda predmetného výboru Juraj Krúpa potvrdil, že v pondelok 25. januára budú vypočutí kandidáti na policajného prezidenta pred Výborom Národnej rady SR pre obranu a bezpečnosť.

Uchádzačmi o post šéfa polície dočasný policajný prezident Peter Kovařík a veliteľ Útvaru osobitného určenia Prezídia Policajného zboru Štefan Hamran.


Obaja kandidáti  majú odporúčania výberovej komisie. Po verejnom vypočutí kandidátov parlamentný výbor odporučí ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi vymenovať jedného z nich do funkcie. Ak by došlo k situácii, že členovia výboru nevydajú odporúčanie, ministerstvo vnútra bude musieť výberové konanie zopakovať.


Kovařík vedie políciu dočasne od septembra 2020. V minulosti pôsobil ako policajný pridelenec vo Washingtone D.C. v Spojených štátoch amerických i ako riaditeľ Úradu boja proti korupcii Prezídia policajného zboru. V rokoch 2017 až 2020 pôsobil na Úrade vlády, najskôr ako riaditeľ Odboru prevencie korupcie Kancelárie predsedu vlády SR a neskôr ako generálny riaditeľ sekcie prevencie korupcia a krízového manažmentu a zároveň ako riaditeľ kancelárie Bezpečnostnej rady.

 

img

 

Hamran od roku 2011 viedol Lynx Commando, v roku 2019 bol zvolený za predsedu medzinárodnej organizácie Atlas, ktorá združuje protiteroristické jednotky členských štátov Európskej únie.

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona