Komisia zaoberajúca sa smrťou generála Lučanského si prezrela kamerové záznamy

NETKY.SK • 11 Január 2021, 15:09 • 2 min
Komisia zaoberajúca sa smrťou  generála  Lučanského si prezrela kamerové záznamy

Komisia zaoberajúca sa úmrtím bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského vo väzbe, si dnes prezrela kamerové záznamy z prešovského väzenského ústavu. Z vyjadrení Krúpu je jasné, že bude k téme smrti Lučanského opätovne zvolaný výbor. Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) zriadila komisiu, pozostávajúcu zo 17 členov, za účelom vyvrátenia pochybností o smrti Milana Lučanského.

slovakia

left justify in out

Komisia zaoberajúca sa úmrtím bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského vo väzbe, si dnes prezrela kamerové záznamy z prešovského väzenského ústavu.

Na záznamoch, podľa Juraja Krúpu (OĽaNO, predseda parlamentného branno-bezpečnostného výboru ), nič neštandardné nebolo. Dodal, že komisia by tento zároveň týždeň mala navštíviť prešovskú väznicu a Nemocnicu pre obvinených a odsúdených v Trenčíne.

 

img

Z vyjadrení Krúpu je jasné, že bude k téme smrti Lučanského opätovne zvolaný výbor, pravdepodobne, budúci týždeň. Na jeho zasadnutie by mal byť pozvaný aj vyšetrovateľ alebo dozorujúci prokurátor prípadu.

 „Vzhľadom na kamerové záznamy a vzhľadom na papierové podklady, ktoré sme obdržali, tak je tam viacero nezrovnalostí, ktoré by sme si radi vysvetlili, či už v Trenčíne, alebo v prešovskej väznici,“ uviedla Denisa Saková, opozičná poslankyňa a členka strany Hlas - sociálna demokracia (Hlas-SD).

 

Viac však vzhľadom na povinnú mlčanlivosť členov komisie nešpecifikovala. Doplnila, že jednotliví príslušníci Zboru väzenskej a justičnej stráže v Prešove a v Trenčíne by mali byť zbavení mlčanlivosti, aby mohli zodpovedať na otázky komisie. „Chceme mať celý ten obraz kompletný,“ dodala.

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) zriadila komisiu, pozostávajúcu zo 17 členov, za účelom vyvrátenia pochybností o smrti Milana Lučanského. 

 


img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies