Polícia zasahovala proti bunke islamistov v Ottawe

NETKY.SK • 4 Február 2015, 12:40 • 2 min
Polícia zasahovala proti bunke islamistov v Ottawe

OTTAWA - Kanadská polícia zatkla v utorok v Ottawe muža, ktorý údajne pomáhal Islamskému štátu a obvinila ho z účasti na aktivitách teroristickej skupiny.

slovakia

left justify in out

Konkrétne sa 25-ročný Awso Peshdary mal podieľať na verbovaní džihádistov. Polícia okrem toho oznámila, že vydala zatykače na dvoch ďalších mužov z hlavného mesta, ktorí sú podozriví z toho, že odišli bojovať s Islamským štátom. Identifikovali ich ako 23-ročného Khadara Khaliba a o rok staršieho Johna Maguira. Podľa mediálnych informácií Maguire počas bojov zomrel, polícia však uviedla, že o tom nemá dôkazy. Peshdaryho zadržali, keď chcel v utorok doobeda miestneho času odcestovať do Sýrie.

 

Kanadské úrady v októbri oznámili, že sledujú asi 90 osôb, ktoré by mohli predstavovať hrozbu pre Kanadu alebo zahraničie a prisľúbili ďalšie zatýkania. Miestni bezpečnostní predstavitelia vyjadrili obavy najmä z potenciálnych útokov takzvaných osamelých vlkov, ktorí konvertovali na islam. Kanadský parlament v reakcii na dva fatálne útoky islamských militantov v októbri minulý týždeň zaviedol legislatívu, ktorá dáva bezpečnostným agentúram väčšie právomoci pri marení sprisahaní. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies