AKTUALIZOVANÉ: Sulík bol na vláde poslednýkrát, ministri za SaS podajú demisiu. Nič nenasvedčuje odchod premiéra z funkcie

NETKY.SK • 17 Marec 2021, 13:05 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ: Sulík bol na vláde poslednýkrát, ministri za SaS podajú demisiu. Nič nenasvedčuje odchod premiéra z funkcie

BRATISLAVA - Podpredseda vlády a minister hospodárstva Richard Sulík sa dnes posledný krát zúčastnil rokovania vlády.

slovakia

left justify in out

  • aktualizované 17. marca 14:15

Predseda strany SaS Richard Sulík oznámil, že on a jeho kolegovia podajú postupne do stredu (24. marca) demisiu. Informáciu priniesla televízia TA3. 

 

Pemiér sa odísť zatiaľ nechystá

Líder SaS svojich kolegov informoval, že dnes sa rokovania vlády zúčastnil poslednýkrát. Dodal, že sa už stihol aj rozlúčiť a poďakovať za spoluprácu.

 

Na otázku, či teda neočakáva odstúpenie Igora Matoviča z postu premiéra Sulík odpovedal: "My sme pripravení na rokovania a preto sme si dali aj tento čas. Oslovil som viacerých ľudí s tým, že ak si treba ešte vyjasniť nejaké veci, tak sme pripravení, čo sme aj verejne deklarovali. Vrátane Igora Matoviča alebo Eduarda Hegera, ktorý má teraz dvojfunkciu a časovo nestíha. Včera som oslovil aj predsedu poslaneckého klubu OĽaNO Michala Šipoša. Zatiaľ som odpoveď nedostal. Máme ešte pár dní času. Ak sa nič neudeje, tak ako som avizoval, podávajú ministri SaS demisiu."  

 

Aj napriek tomu, si však myslí, že k tomuto kroku dôjde, keďže nič nenasvedčuje tomu, že Matovič sa vzdá riadenia krajiny. 

 

 

Chaos pokračuje
Novinárom povedal, že začiatkom týždňa oznámi prezidentke demisiu, aby ho v stredu mohla prijať. Opäť však zopakoval, že Matovič nemá manažérske, osobnostné ani komunikačné schopnosti byť premiérom.

 

"Odmietame dlhšie znášať spoluzodpovednosť za kroky, ktoré táto vláda robí, pretože s ními nesúhlasíme," zdôraznil Sulík. 

 

Ako príklad uviedol, že dnes na vláde predstavila štátna tajomníčka na rezorte zdravotníctva Jana Ježíková zákon na poslednú chvíľu, ktorým preberá štát zodpovednosť za škody, ktoré vzniknú používaním neregistrovanými vakcínami.

 

img

 

"Toto je presne ten chaotický štýl vládnutia najmä z ministerstva zdravotníctva, keď tu bol ešte bývalý minister Marek Krajčí. Boli tam iné veci ako boli povedané. Nedá sa takto fungovať a s týmto treba skončiť," zhodnotil šéf liberálov. 

 

"Som presvedčený, že ani členovia hnutia OĽaNO nechcú hrať vabank s našou krajinou. Pred voľbami bojovali za spravodlivosť a zodpovednú vládu. Určite medzi sebou dokážu nájsť niekoho, kto ich bude reprezentovať lepšie," napísal líder liberálov v statuse na Facebooku. 

 

Prečítajte si tiež: Prezidentka prijala demisiu Milana Krajniaka, dočasným vedením rezortu práce poverila ministra dopravy

 

Kolíková si nevie predstaviť vládu bez SaS

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) po rokovaní koalície povedala, že si nevie predstaviť budúcnosť vlády bez strany SaS. 

 

"Javí sa mi vzhľadom na vývoj udalostí, že zloženie členov vlády asi nebude totožné," skonštatovala šéfka rezortu spravodlivosti. Dodala však, že záujem udržať koaličný štvorlístok naďalej trvá. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies