Čo stálo za haváriou lietadla v ruskom Magdane?

NETKY.SK • 20 Február 2020, 07:26 • 2 min
Čo stálo za haváriou lietadla v ruskom Magdane?

MOSKVA - Haváriu lietadla v Magadanskej oblasti na ruskom Ďalekom východe zrejme nespôsobila technická závada stroja. S najväčšou pravdepodobnosťou išlo o ľudské zlyhanie.

slovakia

left justify in out

Kontrola prebehla bez problémov

"Podľa predbežných informácií lietadlo prešlo predletovou kontrolou a všetkými potrebnými prípravami, pričom sa nezistili žiadne problémy. Táto informácia je momentálne predmetom overovania," uviedol zdroj pre miestnu agentúru TASS.

 

 

Núdzové pristátie

Druhou možnou príčinou nehody na letisku v Magadane mohlo byť podľa vyšetrovacích orgánov technické zlyhanie stroja, no to sa zdá aspoň do týchto chvíľ menej pravdepodobné. Podľa tlačového oddelenia ruského ministerstva zahraničných vecí išlo o lietadlo typu Antonov An-2. To chvostom narazilo do zeme pri štarte a následne muselo núdzovo pristáť z výšky približne desať metrov.

 

 

Zdravotný stav

"Lietadlo núdzovo pristálo pri pokuse o vzlietnutie. Na palube bolo 14 ľudí, vrátane dvoch členov posádky. Dvaja ľudia boli zranení a hospitalizovaní," uviedol hovorca, pričom bližšie nešpecifikoval, ako vážne tieto zranenia boli. Podľa úvodných správ lietadlo padlo približne z výšky desať metrov. Agentúra uvádza, že v čase nehody boli na letisku v meste Magadan priaznivé poveternostné podmienky.

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies