Polícia zadržala muža podozrivého z ozbrojenej lúpeže v Žiline

NETKY.SK • 23 Máj 2016, 13:45 • 2 min
Polícia zadržala muža podozrivého z ozbrojenej lúpeže v Žiline

ŽILINA – V Považskej Bystrici zadržali policajti v piatok (20.5.) večer 28-ročného Jozefa Ď. zo Žiliny, ktorý sa mal v utorok (17.5.) dopustiť ozbrojenej lúpeže v predajni potravín v obci Bitarová v okrese Žilina. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Jana Balogová.

slovakia

left justify in out

Muž podľa nej pri zadržaní nekládol odpor. "Následne ho predviedli pred sudcu Okresného súdu v Žiline, ktorý rozhodol o jeho vzatí do väzby. Za spáchanú lúpež mu v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody sedem až 12 rokov. Polícia aj touto cestou ďakuje občanom za poskytnuté informácie o obvinenom Jozefovi, na základe ktorých mohli byť vykonané ďalšie procesné úkony," uviedla krajská policajná hovorkyňa.

 

Doplnila, že obvinený muž vošiel 17. mája do predajne a pýtal sa na vedúcu s tým, že jej chce niečo povedať. "Vedúca ho zaviedla do kancelárie v zadnej časti predajne. Keď vošli do kancelárie, muž zatvoril dvere a na ženu namieril strelnú zbraň. Povedal jej, aby otvorila trezor a dala mu všetky peniaze. Vedúca predajne mu z obavy o svoj život vybrala z trezoru 700 eur. Muž vzal zo stola telefón, vytiahol kľúč z dverí kancelárie, vedúcu predajne zamkol v kancelárii a odišiel," informovala Balogová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies