Polícia v Šali nebude sankcionovať vodičov hneď po chodníkovej novele

NETKY.SK • 23 September 2023, 09:00 • 2 min
Polícia v Šali nebude sankcionovať vodičov hneď po chodníkovej novele

ŠAĽA - Mestská polícia v Šali nebude okamžite po zavedení tzv. chodníkovej novely sankcionovať vodičov. Náčelník mestskej polície Peter Krokavec skonštatoval, že polícia rieši priestupky podľa ich závažnosti.

slovakia

left justify in out

"Nemožno očakávať, že začneme vodičov sankcionovať okamžite po zavedení novely. V prvej fáze ich budeme upozorňovať a riešiť priestupky podľa ich nebezpečnosti," skonštatoval Krokavec.

 

Novela zákona o parkovaní na chodníkoch spôsobuje podľa slov Miroslava Políčka, referenta dopravy a technických činností na Mestskom úrade v Šali, problémy viacerým slovenským mestám. "Je možné, že zákon ešte bude modifikovaný pre nesúhlas aj iných miest. Zväčšenie parkovacích plôch na úkor zelene mesto nechce. Na nové parkovacie miesta treba financie," reagoval na otázky poslancov týkajúce sa prijatých opatrení počas zasadnutia mestského zastupiteľstva. Tzv. chodníková novela by mala začať platiť od 1. októbra tohto roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: TASR / František Iván
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies