Slová plné lásky i streľba! Tak vyzeral deň Geissenovcov v Banskej Štiavnici

NETKY.SK • 11 Máj 2022, 10:30 • 2 min
Slová plné lásky i streľba! Tak vyzeral deň Geissenovcov v Banskej Štiavnici

BRATISLAVA - Nemecká rodina je na Slovensku od piatka a naplno si užíva pestrý program. Ich častým spoločníkom na cestách je minister hospodárstva Richard Sulík (SaS).

slovakia

left justify in out

V utorok navštívili jedno z najkrajších slovenských miest, a to Banskú Štiavnicu. Pozreli si tamojšiu radnicu i strelnicu, kde si otec rodiny zastrieľal zo zbrane. Nevynechali ani Banku lásky. Originálna a vyhľadávaná turistická atrakcia má za cieľ zachrániť dom Maríny, pre ktorú Andrej Sládkovič napísal báseň Marína. Snahou je tiež propagácia básne vo svete, k čomu návšteva prominentnej rodiny určite prispela. 

 

 

V trezore lásky dostali schránku, do ktorej vložili slová z Maríny „Ľúbosť chce večnosť“. Sympatická rodina si takisto zmerala svoju lásku pomocou svetového unikátu, takzvaného láskomeru. Robertovi, Carmen, Davine a Shanii priradil jeden z veršov slávnej básne: „Vernosť naveky si zachováme“. 

 

 Prečítajte si tiež: V Prahe pochovali sexuológa Radima Uzla. Kto prišiel na pohreb?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies