Nový druh koronavírusu vystrašil svet! Ten sa zatvára pred Spojeným kráľovstvom

NETKY.SK • 21 December 2020, 10:04 • 2 min
Nový druh koronavírusu vystrašil svet! Ten sa zatvára pred Spojeným kráľovstvom

BRUSEL - Rýchlovlaky Eurostar spájajúce Londýn s Amsterdamom a Bruselom v pondelok zastavia prevádzku. Nový variant vírusu sa vymkol kontrole, uviedol britský minister.

slovakia

left justify in out

Včera vystúpil v relácii BBC, britský minister zdravotníctva Hanckock. 

To, čo uviedol vôbec neznie pozitívne. Svet na šírenie nového, zmutovaného typu koronavírusu zareagoval okamžite. 

 

Spojené kráľovstvo

 

"Nový variant (vírusu) sa vymkol kontrole," povedal  v rozhovore s televíziou BBC minister Hancock. "Vzhľadom k tomu, o koľko rýchlejšie sa táto nová varianta šíri, bude veľmi zložité udržať ju na uzde, dokiaľ nie je široko nasadená vakcína," komentoval situáciu v inom interview.

 

Denné počty nákaz v Británii po poklese z konca novembra v posledných dňoch znovu prudko rastú, v sobotu krajina zaznamenala na 27.000 nových infekcií.

 

Podľa Hancocka je v britských nemocniciach asi 18.000 ľudí s COVIDom-19, čo je číslo tesne pod maximálnou hodnotou z obdobia prvého vrcholu epidémie.

 

 

 

img

 

Holandsko

 

Na situáciu ako prvé zareagovalo Holandsko, ktoré zakázalo všetky civilné lety z Británie, počas včerajšieho dňa aj vlakovú dopravu.  

Rýchlovlaky Eurostar spájajúce Londýn s Amsterdamom a Bruselom dnes tak zastavia prevádzku.

 

Holandsko je momentálne v päťtýždňovým lockdowne, ktorý bude trvať do polovice januára. Premiér Mark Rutte vyzval svojich krajanov, aby sa vyhli cestovaniu.

 

Čítajte tiež: Britániou sa začal šíriť nový druh koronavírusu. Je nebezpečnejší a rýchlejší!

 

 

Belgicko

 

Krajina oddnes zasavuje prevádzku rýchlovlakov Eurostat medzi Londýnom a Bruselom, ale zakázala aj príchod osobných vlakov z Veľkej Británie do Belgicka. 

 

 

img

 

Česká republika

 

Naši susedia oddnes 12 hod. zastavujú príchod letov z Británie. Pre tých, ktorí stihnú priletieť predtým, bude nasledovať 14 dňová karanténa. 

 

Česká republika navyše už taktiež zaznamenala šírenie nového typu koronavírusu. 

„Na více místech v Česku, především v Praze a ve Středočeském kraji, se zcela nezávisle na sobě objevují nové varianty koronaviru. To jsou naše zjištění, protože většina námi vyšetřovaných vzorků pochází z Prahy a okolí. Nicméně stejná situace je pravděpodobně v celé republice,“ uviedla vedúca Národného referenčného laboratória Helena Jiřincová.

 

 

img

 

 

K Holandsku, Belgicku a Česku sa pridalo aj Rakúsko a Taliansko, ktoré taktiež zákazali prílety letov zo Spojeného kráľovstva. 


Slovensko

 

Slovenská republika zatiaľ nezastavila prílety, ale minister zdravotníctva včera večer uviedol, že pre ľudí z Británie začne u nás platiť povinná karanténa. 

 

Viac sa dozviete tu: Pozor! Zmena pravidiel pre cestujúcich z Británie

 

Zostáva nám len dúfať, že nový, zmutovaný a oveľa infekčnejší druh koronavírusu, nie je už aj u nás. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona