Polícia v Čečensku zabila štyroch mužov, ktorí zaútočili na pravoslávny kostol

NETKY.SK • 19 Máj 2018, 19:47 • 2 min
Polícia v Čečensku zabila štyroch mužov, ktorí zaútočili na pravoslávny kostol

MOSKVA - Čečenské bezpečnostné sily zlikvidovali štyroch ozbrojencov, ktorí v sobotu zaútočili na Kostol archanjela Michala v centre čečenskej metropoly Groznyj, patriaci ruskej pravoslávnej cirkvi. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie čečenského lídra Ramzana Kadyrova.

slovakia

left justify in out

Pri zásahu komanda čečenských špeciálnych síl, ktorému podľa vlastných slov velil sám Kadyrov, zahynul aj jeden policajt. Podľa Kadyrova mali ozbrojenci v úmysle prepadnúť veriacich, ktorí sa v tom čase v kostole nachádzali, a niektorých zobrať ako rukojemníkov. Príslušníci bezpečnostných síl však všetkých štyroch zastrelili. Pri zásahu zahynul aj jeden policajt a jeden civilista utrpel zranenia.

 

Za takmer všetkými podobnými útokmi, ku ktorým v minulosti v Čečensku došlo, stáli islamskí radikáli. Bývalý islamistický povstalec Kadyrov je prezidentom Čečenska od roku 2007. V marci 2016 ho ruský prezident Vladimir Putin poveril pokračovaním vo funkcii, no súčasne varoval, že v prevažne moslimskom Čečensku musia byť prísne dodržiavané ruské zákony.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies