Polícia upozorňuje verejnosť na nebezpečný počítačový vírus

NETKY.SK • 19 November 2012, 14:33 • 2 min
Polícia upozorňuje verejnosť na nebezpečný počítačový vírus

Polícia upozorňuje verejnosť na nebezpečný počítačový vírus - Krimi Policajný zbor upozorňuje verejnosť na škodlivý vírus, ktorý sa šíri internetom a infikuje počítače. Užívateľa upozorní, že jeho počítač bol zablokovaný Policajným zborom Slovenskej repub

slovakia

left justify in out

img

Policajný zbor upozorňuje verejnosť na škodlivý vírus, ktorý sa šíri internetom a infikuje počítače. Užívateľa upozorní, že jeho počítač bol zablokovaný Policajným zborom Slovenskej republiky a žiada zaplatenie pokuty. Vo viacerých krajinách a v poslednom období aj na Slovensku sa prostredníctvom internetu šíri „trojský kôň“ (kód ransomware), ktorý napáda počítače. Po aktivácii upozorní užívateľa, že jeho počítač zablokovala polícia. Údajne z dôvodu porušenia autorských práv, šírenia detskej pornografie, šírenia spamu a podobne. Súčasťou je aj požiadavka na zaplatenie pokuty.

 

Pozor, polícia takýmto spôsobom v žiadnom prípade nekoná! Ide o neoprávnené podvodné vylákanie finančných prostriedkov. Upozorňujeme verejnosť, aby na podobné výzvy nereagovala a takéto oznámenia ignorovala.

 

Odporúčame všetkým užívateľom vykonať antivírusovú kontrolu a inštaláciu posledných bezpečnostných záplat jednotlivých softwarových (antivírusových) aplikácií.

Zdroj: KR PZ Banská Bystrica



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies