Polícia stíha v korupčnom prípade Fischera stále štyri osoby

NETKY.SK • 30 Apríl 2015, 11:09 • 2 min
Polícia stíha v korupčnom prípade Fischera stále štyri osoby

BRATISLAVA – V kauze podplácania kardiochirurga Viliama Fischera polícia stále stíha štyri osoby. Vyšetrovanie v tejto veci ešte nebolo ukončené. TASR informoval Martin Wäldl, hovorca Prezídia Policajného zboru.

slovakia

left justify in out

„Dňa 5. 2. 2015 bolo vznesené obvinenie štyrom osobám pre prečin podplácania spáchaného formou spolupáchateľstva. V tomto trestnom konaní ešte prebiehajú vyšetrovacie úkony,“ informoval Wäldl. Obvinenie sa týka osôb, ktoré mali úplatok poskytnúť.

 

Špecializovaný trestný súd v Pezinku schválil dohodu o vine a treste v prípade kardiochirurga Viliama Fischera 21. apríla tohto roka. Lekár sa v korupčnom prípade dohodol s prokuratúrou na dvojročnom treste s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu štyri roky. Podľa dohody musí taktiež zaplatiť sumu 15.000 eur ako peňažný trest a uložili mu aj zákaz činnosti vykonávať lekárske povolanie počas obdobia troch rokov. Súd taktiež odsúhlasil zhabanie časti úplatku 800 eur. Toto rozhodnutie je právoplatné.

 

Lekárovi pôvodne hrozil trest odňatia slobody na tri až osem rokov. Keďže pristúpil na konanie o dohode o vine a treste, spodná hranica trestnej sadzby sa mu znížila o jednu tretinu.

 

Podľa prokuratúry lekár na trikrát prijal úplatky vo výške 1000, 1200 a 800 eur, bonboniéru a dve kačice o hmotnosti troch a štyroch kilogramov. Tie mu odovzdala rodina pacientky, ktorú na Klinike srdcovej chirurgie Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) operovali vlani v decembri. Jej operácia mala byť uprednostnená. Po tom, ako žena zomrela, sa rodina obrátila na políciu. Ústav odmietol, že by pacientku operovali mimo poradia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies