De Ligt prestupuje z Juventusu do Bayernu Mníchov

NETKY.SK • 18 Júl 2022, 10:46 • 2 min
De Ligt prestupuje z Juventusu do Bayernu Mníchov

Holandský stopér Juventusu Matthijs De Ligt zmení po troch rokoch pôsobisko. Jeho novým zamestnávateľom sa stane Bayern Mníchov, ktorý za služby reprezentačného zadáka zaplatí 70 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Ďalších desať miliónov by mala Stará dáma zinkasovať v rámci bonusov. Podľa televízie Sport 1 sa obe strany dohodli na podmienkach prestupu, hoci vedenie Juventusu pôvodne za De Ligta požadovalo vyššiu čiastku. Situáciu zrejme ovplyvnil fakt, že stopér chcel zmeniť dres. Pôvodne sa očakávalo, že zamieri do londýnskej Chelsea, tá však nebola ochotná zaplatiť rovnakú sumu ako Bayern a z SSC Neapol napokon priviedla Senegalčana Koulibalyho.

 

 

Pre Juventus ide o ďalšie oslabenie obrany, keďže s klubom sa po minulej sezóne rozlúčil skúsený Giorgio Chiellini, ktorý zamieril do americkej MLS. Manažment tak bude s najväčšou pravdepodobnosťou počas leta riešiť príchod stopéra, hoci najviac sa spomína meno záložníka Nicolu Zaniola z AS Rím.

 

De Ligt prestúpil do Talianska v roku 2019 z Ajaxu Amsterdam za 75 miliónov eur a podpísal päťročný kontrakt. Dvadsaťdvaročný futbalista patril v tom čase medzi najžiadanejších hráčov sveta a Juventus si vybral hlavne kvôli tomu, aby sa mohol učiť od Chielliniho, ktorého v mladosti obdivoval.

 

 

Holanďan síce v pruhovanom drese odohral 117 zápasov a patril do základnej zostavy, jeho progres však nebol taký značný, ako sa očakávalo, často striedal lepšie výkony s horšími. Vo svojej prvej sezóne v novom pôsobisku ešte dokázal so spoluhráčmi vybojovať titul v lige, následne však Juventus postihla dlhotrvajúca kríza.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies