Polícia riešila v Trnavskom kraji počas akcie Život 808 previnilcov

NETKY.SK • 13 Apríl 2023, 16:00 • 2 min
Polícia riešila v Trnavskom kraji počas akcie Život 808 previnilcov

Trnava - Policajti dopravnej, poriadkovej a železničnej polície sa aj v rámci Trnavského kraja zapojili do dopravno-bezpečnostnej akcie Život. Policajné hliadky zaznamenali počas akcie 808 previnilcov.

slovakia

left justify in out

Cieľom akcie bolo znížiť počet nehôd, pri ktorých sa zrania alebo zomrú nevinné osoby. "Policajné hliadky sa zamerali najmä na dodržiavanie zákazu požívania alkoholu, ale aj na spôsob a rýchlosť jazdy či dodržiavanie zákazu používania telefónov pri jazde. Pozornosť upriamili aj na dodržiavanie povinností chodcov a cyklistov," uviedla Antalová. Počas akcie vyriešili policajti na mieste pokutou 712 vodičov áut, dvoch motorkárov, dvoch cyklistov a štyroch chodcov. "Napomenutím vyriešili 44 osôb a o rovnakom počte bude konať správny orgán. Vodičský preukaz bol zadržaný 20 vodičom áut," doplnila krajská policajná hovorkyňa. Alkohol malo v dychu 31 osôb. "Pozitívny výsledok dychovej skúšky vyšiel 14 vodičom a 17 cyklistom. Siedmi vodiči sa dopustili trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Nad jedno promile nafúkalo aj deväť cyklistov," informovala Antalová. Najviac priestupkov bolo z dôvodu prekročenia rýchlosti. "Tú prekročilo 301 vodičov, z toho dvaja motorkári. Bezpečnostné pásy nepoužívalo 93 osôb, 33 vodičov počas jazdy telefonovalo a 31 osôb malo zlý technický stav auta," povedala krajská policajná hovorkyňa. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies