Dlhé roky bol v tieni Ronalda, no teraz je najlepším strelcom Realu aj celej La Ligy

NETKY.SK • 21 December 2020, 16:36 • 2 min
Dlhé roky bol v tieni Ronalda, no teraz je najlepším strelcom Realu aj celej La Ligy

EIBAR - Real sa pomaličky vracia tam, kde aj klub s jeho menom patrí. S jeho vzostupom je okrem tímového ducha spájaný hlavne útočník Karim Benzema. Svoje kvality potvrdil aj pri víkendovom víťazstve "Los Blancos" proti Eibaru (3:1).

slovakia

left justify in out

Bol pri všetkých troch góloch Relu 

V 6. min poslal hostí z Madridu do vedenia. Loptu po centri Rodryga si spracoval pravou nohou, prehodil si ju na ľavú a prekonal brankára domácich Marka Dimitroviča. V 13. min spätnou prihrávkou z krídelného priestoru na hranicu šestnástky našiel Luku Modriča a skúsený Chorvát napálil loptu nechytateľne do stredu bránky - 0:2. V 35. min strelil Benzema aj svoj druhý gól, ale bolo to z milimetrového ofsajdu po skvelom vysunutí od Toniho Kroosa.

 

 

Životný gól 

Ešte predtým predviedol gólovú parádu kapitán Éibaru Kike García, ktorý zatočil loptu pravačkou spoza šestnástky do vzdialenejšieho rohu bránky tak precízne, že z Thibauta Courtoisa urobil štatistu.

 

img

 

Aj v pozícii nahrávača 

Domáci celý druhý polčas hrýzli a vysokým napádaním nútili "Los Blancos" k chybám v rozohrávke. V nadstavenom čase sa im takmer podarilo vyrovnať, keď stopér Pedro Bigas sa už-už načahoval po gólovej strele, ale Sergio Ramos obetavým sklzom poslal loptu do bezpečia. Vzápätí na druhej strane z protiútoku Benzema vyzval na zakončenie Lucasa Vázqueza a ten svojím prvým gólom v sezóne spečatil víťazstvo hostí.

 

Slová chvály od oboch trénerov 
"Benzema je víťaz tohto zápasu. Nie sú to len jeho góly, ale všetko ostatné, čo robí pre mužstvo. Ak však skóruje, je to ešte lepšie. V globále to bol výborný zápas od oboch tímov, ale naše víťazstvo je úplne zaslúžené," komentoval tréner Realu Madrid Zinedine Zidane.

 

img


Benzema odohral v tejto sezóne La Ligy 12 zápasov, v ktorých strelil 7 gólov a pridal 5 asistencií. V tomto ponímaní je najlepší v celej súťaži spoločne s útočníkom Celty Vigo Iagom Aspasom, ktorý má navlas rovnaké štatistiky. Ďalšie štyri góly pridal skvelý Francúz v Lige majstrov.

 

"Je to momentálne najlepší útočník na svete. Z futbalu vie všetko - útočí, bráni, rozohráva aj skóruje. Sú aj iní skvelí útočníci, ktorí strieľajú góly. Ak je však Karim na ihrisku, musíte byť neustále v strehu," vystrúhal poklonu Benzemovi tréner Éibaru José Luis Mendilibar.

 

 

Séria víťazstiev pokračuje  
Jeho zverenci išli do zápasu proti Realu Madrid so sériou šiestich zápasov bez prehry, počas ktorej inkasovali len dva góly. Napokon sa táto šnúra pretrhla a natiahla sa tá madridská víťazná - na päť stretnutí. "Pocity sú dobré, predtým sme v La Lige neprehrali päť zápasov. Hráči produkujú futbal, ktorý od nich vyžadujem a to sa mi páči," dodal Mendilibar. "Mali sme excelentných prvých 20 minút, neskôr nastali problémy. To je však normálne, lebo proti Éibaru sa nehrá ľahko," kontroval Zidane.

Real Madrid sa v tabuľke La Ligy dotiahol na lídra - mestského rivala Atlético so ziskom 29 bodov. Atlético má však o dva zápasy menej. Éibaru patrí 14. miesto.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies