Polícia odhalila v lete 113 mladistvých pod vplyvom alkoholu

NETKY.SK • 27 September 2018, 12:00 • 2 min
Polícia odhalila v lete 113 mladistvých pod vplyvom alkoholu

BRATISLAVA - Policajti odhalili v lete v uliciach bratislavského Starého Mesta a v jeho okolí 113 mladistvých pod vplyvom alkoholu. Po pozitívnej dychovej skúške ich predviedli na policajné oddelenie.

slovakia

left justify in out

Informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková. Týchto 113 mladých ľudí sa podľa polície dopustilo priestupku voči zákazu požívania alkoholických nápojov mladistvými a maloletými osobami. Zákon udáva, že ich zákonný zástupca môže zaplatiť pokutu do 33 eur a mladistvých môže polícia pokarhať.

 

Bratislavskí policajti vykonávali kontroly počas celej letnej sezóny. Novela zákona o ochrane pred zneužívaním alkoholických nápojov, ktorá vstúpila do platnosti 1. júla, umožňuje policajtom pri podozrení na požitie alkoholu zisťovať u mladých jeho prítomnosť.

 

Policajti tiež vykonávali kontroly predaja a podávania alkoholu mladistvým. Podľa polície výsledky kontrol v Starom Meste potvrdili, že takéto preventívne aktivity sú opodstatnené.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies