Polícia odhalila nelegálne zamestnávanie cudzincov aj Slovákov

NETKY.SK • 11 Február 2019, 17:42 • 2 min
Polícia odhalila nelegálne zamestnávanie cudzincov aj Slovákov

BRATISLAVA - Policajti národnej jednotky Úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru spolu s policajtmi z mobilnej jednotky z Prešova v spolupráci s pracovníkmi Inšpektorátu práce Košice počas minulotýždňovej kontroly odhalili dokopy 21 nelegálnych pracovníkov na stavenisku v Košiciach.

slovakia

left justify in out

O tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová. Ako priblížila, kontrole sa podrobilo 85 osôb, z toho 78 Slovákov a sedem Ukrajincov.

 

"Výsledky prekvapili aj samotných kontrolórov. Všetci siedmi cudzinci pracovali na stavbe nelegálne. Nelegálne však pracovali aj 14 Slováci," bližšie vysvetlila Baloghová. Policajti Ukrajincom vydali rozhodnutie o administratívnom vyhostení s lehotou na vycestovanie do siedmich dní.

 

img

Denisa Baloghová. Zdroj: TASR

 

Policajná hovorkyňa dodala, že príslušníci oddelení cudzineckej polície vykonávajú pravidelné a časté kontroly ubytovacích zariadení aj súkromných priestorov poskytnutých k ubytovaniu. V kontrolách budú pokračovať aj naďalej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies