Polícia obvinila strelca, ktorý vlani v decembri smrteľne zranil poľovníka

NETKY.SK • 8 Apríl 2016, 07:10 • 2 min
Polícia obvinila strelca, ktorý vlani v decembri smrteľne zranil poľovníka

BANSKÁ BYSTRICA – Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici obvinil 62-ročného muža z okresu Banská Bystrica z prečinu usmrtenia. Muž počas spoločnej poľovačky smrteľne zranil iného poľovníka. Prípad sa stal ešte vlani 19. decembra v lokalite Pod Skalou, v katastri obce Čerín.

slovakia

left justify in out

"Obvinený muž minimálne jedenkrát vystrelil zo svojej guľovnice v smere, v ktorom následkom výstrelu zasiahol 56-ročného muža z Lukavice z okresu Zvolen. Projektil ho zasiahol do oblasti hrude a spôsobil mu zranenia, ktorým na mieste podľahol," informovala dnes banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová.

 

Podľa nej obvinený svojím konaním porušil povinnosť, ktorá mu vyplýva z ustanovenia zákona o poľovníctve, podľa ktorého je zakázané strieľať alebo mieriť v smere, v ktorom by následkom výstrelu mohlo prísť k ohrozeniu života, zdravia osôb alebo majetku.

 

"V prípade dokázania viny, hrozí v tomto prípade trest odňatia slobody na dva až päť rokov," dodala Petrovičová.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies