Polícia obvinila pre účelové sobáše 15 osôb

NETKY.SK • 22 August 2023, 12:30 • 2 min
Polícia obvinila pre účelové sobáše 15 osôb

Bratislava - Polícia obvinila 15 osôb v súvislosti s účelovými sobášmi štátnych príslušníkov Slovenskej republiky a Turecka. Cudzinci tak chceli získať právo na trvalý pobyt na území schengenského priestoru.

slovakia

left justify in out

Za trestný čin prevádzačstvo obvineným podľa jej slov hrozí trest odňatia slobody od dvoch do ôsmich rokov. "Doposiaľ vykonaným vyšetrovaním bolo odhalených celkom sedem takýchto sobášov, pričom z toho päť sobášov sa konalo na území Slovenskej republiky a dva sobáše na území Turecka. Vyšetrovateľ národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii doposiaľ v danom prípade vzniesol obvinenie spolu 15 osobám, vrátane osôb, ktoré za odplatu navádzali k spáchaniu účelového sobáša nevesty pochádzajúce zo sociálne slabších skupín obyvateľstva," priblížila.

Hlavný organizátor sobášov bol pôvodom z Turecka. "Za zorganizovanie takéhoto sobáša získal finančnú odmenu 10.000 eur, pričom ostatné obvinené osoby (nevesty a sprostredkovatelia) mali za sobáš získať od 500 do 3000 eur," doplnila Hrabovská. Skupinu páchateľov pochádzajúcich zo Slovenska a Turecka odhalili počas februárovej akcie Peržan. Realizovala ju Národná jednotka boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície v spolupráci s rakúskou a nemeckou políciou. Vyšetrovanie nie je podľa hovorkyne ukončené. "Nie je preto vylúčené, že po zadovážení ďalších dôkazných materiálov budú vznesené obvinenia ďalším podozrivým osobám," uzavrela. TASR o tom informovala Zuzana Hrabovská z Prezídia Policajného zboru. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies