VIDEO: Mentálne postihnutý muž sa odvolal proti trestu smrti. Súd rozhodol!

NETKY.SK • 29 Marec 2022, 08:50 • 2 min
VIDEO: Mentálne postihnutý muž sa odvolal proti trestu smrti. Súd rozhodol!

SINGAPUR - Nagaenthran K. Dharmalingam skončil v rukách polície v roku 2009 za pašovanie 43 gramov heroínu.

slovakia

left justify in out

Singapurský najvyšší súd v utorok zamietol posledné odvolanie muža s mentálnym postihnutím proti rozsudku smrti. Urobil tak napriek medzinárodnej kritike. 

 

Singapur patrí medzi štáty s najprísnejšími protidrogovými zákonmi na svete. Každého, kto preváža viac ako 15 gramov heroínu, môžu odsúdiť na trest smrti, no sudcovia môžu s prihliadnutím na okolnosti rozhodnúť aj o doživotnom treste.

 

 

Dharmalingama, ktorý má podľa súdnych záznamov IQ 69, čo sa podľa medzinárodnej stupnice inteligenčného kvocientu považuje za ľahšie mentálne postihnutie, odsúdili na trest smrti obesením. Rozsudok mali pôvodne vykonať v novembri, no prípad vyvolal vlnu kritiky a muž sa na poslednú chvíľu proti rozsudku odvolal.

 

Predseda najvyššieho súdu Sundareš Menon na odvolacom procese uviedol, že odvolanie voči predchádzajúcim verdiktom a snahu odsúdeného proces oddialiť prostredníctvom žiadosti o psychiatrické vyšetrenie, zamietli. Šéf najvyššieho súdu dodal, že zo strany obžalovaného ide iba o pokusy zneužiť súdne postupy.

 

Prečítajte si tiež: Súd rozhodol o ďalšom osude Jána Slotu. Bývalý šéf SNS sa konečne vyjadril!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona