Kolíková má plnú podporu SaS, jej odvolanie by strana vetovala

NETKY.SK • 10 Máj 2021, 07:12 • 2 min
Kolíková má plnú podporu SaS, jej odvolanie by strana vetovala

BRATISLAVA - Strana Sloboda a Solidarita (SaS) by vetovala snahu hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) o odvolanie ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (Za ľudí).

slovakia

left justify in out

Hrozba odchodu z vlády 

Povedal to predseda SaS Richard Sulík v relácii Na telo v televízii Markíza. Zdôraznil, že jeho strana stojí za šéfkou rezortu spravodlivosti. Sulík si myslí, že v prípade, ak by parlament odvolal ministerku z funkcie, odišla by strana Za ľudí z vládnej koalície.

 

img


V dnešných hodinách (pondelok 10. mája) sa uskutoční mimoriadna schôdza Národnej rady SR (NR SR), na ktorej má byť ministerka Kolíková odvolávaná z funkcie. Schôdzu iniciovala opozičná strana Smer - sociálna demokracia (Smer-SD). Podľa Richard Sulíka sa na schôdzi "nestane vôbec nič".

 

img


Opoziční poslanci v návrhu na vyslovenie nedôvery uvádzajú, že od nástupu na post ministerky spravodlivosti Kolíková preukazuje veľkú mieru neodbornosti. "Prakticky všetky návrhy, ktoré predložila, boli podrobené rozsiahlej odbornej kritike a často museli byť dopracované na pôde NR SR," uviedli.

 

Podľa opozície ministerka zlyhala aj pri tragických udalostiach týkajúcich sa osôb držaných za zvláštnych okolností vo väzbe. Vyčítajú jej tiež podnikanie v rodinných firmách Kolíkovcov, ako aj konflikt záujmov pri prenájme budovy, v ktorej sídli ministerstvo spravodlivosti.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies