REPORTÁŽ: Matovič pozval lídrov opozície na spoločné predvolebné stretnutie

NETKY.SK • 11 Február 2020, 12:58 • 2 min
REPORTÁŽ: Matovič pozval lídrov opozície na spoločné predvolebné stretnutie

BRATISLAVA - Líder hnutia OĽaNO Igor Matovič chce, aby sa lídri opozíce spoločne dohodli na desiatich spoločných bodoch programu do tohtoročných parlamentných volieb. Vyjdaril sa tak na dnešnej tlačovej konferencii.

slovakia

left justify in out

 

Demokratická opozícia 

Poslanec Národnej rady (NR) SR a predseda hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽANO) okrem iného na tlačovke poznamenal, že dnes je to presne 18 dní do konania parlamentných volieb. 

 

"Osemnástka je spojená s dospelosťou. V tento deň by sme chceli ukázať Slovensku inú cestu a dať nádej, že aj my, predstavitelia demokratickej opozície, sme dospeli," uviedol.

 

img

 

Skutky

Podľa Matoviča nestačia len sľuby o tom, ako sa bude opozícia snažiť vládnuť. V prvom rade mu ide o dosiahnutie toho, čo ľuďom sľúbili, teda reálne skutky. "Čo sme si, to sme si. Ukážme, že sme zodpovední, dajme dokopy desať bodov programu, lebo na to ľudia čakajú," povedal. Predseda OĽANO je tomuto stretnutiu otvorený až do dňa parlamentných volieb (29. februára 2020). 

 

Ako prvý prijal povzanie Truban

Líder koalície PS-Spolu Michal Truban prijal pozvanie Igora Matoviča (OĽaNO) za spoločný stôl. Vníma to ako pozitívny krok, keďže sa od začiatku snažili s opozičnými stranami spolupracovať. Povedal to v utorok na tlačovom brífingu. "Po tom, ako Igor Matovič predstavil svoj volebný program, tak má teraz zmysel sa s ním o tom baviť," povedal Truban. Tak ako Matovič, aj on chce ukázať ľuďom, že vedia spolupracovať. Truban však chce, aby sa Matovič nevyhrážal predčasnými voľbami vo svojej ankete s bodmi, ktorými podmieni po voľbách svoj vstup do koalície.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa OĽANO (@obycajniludia),

 

Vyjadrenie Miroslava Beblavého

Predseda Spolu Miroslav Beblavý hovorí, že Matoviča treba brať vážne, pretože je opozičným politikom s najväčším preferenciami. "Všetko, čo hovorí a robí, treba brať vážne a primerane na to reagovať v záujme Slovenska," myslí si Beblavý. Tvrdí tiež, že na spoločnú diskusiu boli pripravení už sedem mesiacov a sú radi, že aj Matovič je 'na palube'. "Dnes je tam už v pozícii niekoho, kto chce byť kapitánom. Má zodpovednosť, aby k tomu pristúpil aj on s absolútnou vážnosťou," skonštatoval.

 

Matovič predstavil 11 bodovú anketu

Na 11 bodov ankety, ktorú Matovič predstavil, si PS-Spolu pripravila odbornú analýzu. Beblavý podotkol, že niektoré návrhy sú zhodné s ich programom a môžu sa "na nich dohodnúť okamžite". Niektoré návrhy podľa Beblavého ohrozujú životy ľudí alebo ich majetky alebo sú protiústavné.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Našim cieľom musí byť spoločne poraziť mafiu, zastaviť korupciu a rozhýbať Slovensko. Na to potrebujeme spolupracovať 🤝a nie mávať predčasnými voľbami🤦🏻‍♂️. ⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ Najskôr sme preto Igora Matoviča poprosili, aby si nedával ultimáta a nepodmieňoval naplnenie svojich podmienok predčasnými voľbami, lebo to je to posledné, čo Slovensko potrebuje - prilievanie nedôvery a rozbíjanie nádejí. Nesúhlasil.⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ Včera som preto Igora Matoviča poprosil v diskusii Na telo, aby doplnil jednu otázku. Sľúbil, že doplní a stále nič. Preto mu to chcem dnes pripomenúť a vyzvať ho, aby doplnil otázku: ⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ 🗣“Ste za to, aby Igor Matovič vyvolal predčasné voľby, ak nepresadí niektorý z bodov svojej ankety?”⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ Igor Matovič totiž o tejto ankete napísal: “Ľudia schvália podmienky a to bude sväté. Ak iné strany odmietnu vôľu ľudí, budú predčasné voľby. Jasné a fér.”⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ Lenže to nie je pravda. Igor Matovič nedal ľuďom hlasovať o skutočných podmienkach ankety. To, že sa vyhráža predčasnými voľbami, je jeho rozhodnutie, nie rozhodnutie ľudí. Preto ho prosím, aby to do svojej ankety doplnil a nechal ľudí rozhodnúť, či chcú, aby vyvolal predčasné voľby, ak nebude splnená jedna z jeho 11 podmienok.⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ Som si istý, že ľudia nebudú chcieť, aby táto Matovičova anketa bol nový euroval budúcej vlády. Slovensko už nemá ďalších 10 rokov na premrhanie. Musíme zásadne zlepšiť stav spravodlivosti, postaviť na nohy zdravotníctvo a zlepšiť vzdelávanie. Musí skončiť doba zaostávania a rozkrádania.⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ Verím, že keď Igor Matovič nemá jasno v tom, že našou prioritou musí byť spoločne poraziť mafiu a naštartovať Slovensko, tak mu to aspoň jasne povedia ľudia v jeho ankete, keď tam tú otázku doplní.⁣⁣ ⁣⁣ #volimPSSPOLU #novaenergia #psspolu #truban #ps #volby2020 #volby #pondelok #slovensko #politika ⁣ ⁣ Objednávateľ: Progresívne Slovensko, Tallerova 5/10, 81102 Bratislava-Staré Mesto, Slovenská republika, IČO: 51224836⁣ Dodávateľ: Facebook Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Dublin, Írsko, IČO:462932

Príspevok, ktorý zdieľa Michal Truban (@truban),

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies