Polícia na Korzike stráži moslimské modlitebne i iné miesta náboženského kultu

NETKY.SK • 27 December 2015, 09:09 • 2 min
Polícia na Korzike stráži moslimské modlitebne i iné miesta náboženského kultu

PARÍŽ - V snahe predísť ďalším incidentom francúzska polícia v sobotu posilnila ochranu moslimských modlitební a ďalších miest náboženského kultu na stredomorskom ostrove Korzika.

slovakia

left justify in out

Ide o reakciu na útok rozhnevaného davu na moslimskú modlitebňu vo štvrti des Jardins de l'Empereur v meste Ajaccio, ktorej však vo štvrtok predchádzal útok hasičov privolaných k požiaru do tejto časti mesta. Ako informovali francúzske médiá, šlo o pascu nastraženú maskovanými násilníkmi, ktorí potom železnými tyčami a bejzbalovými pálkami zaútočili nielen na hasičov, ale aj na privolané policajné posily.

 

Situácia v meste Ajaccio je stále napätá, uviedla televízia France 3. V sobotu popoludní sa na viacerých miestach Ajaccia konali protiarabské demonštrácie, ktoré však neprerástli do násilností.


Prefekt ostrova Christophe Mirmand v sobotu vyzval prestať s demonštráciami a nebrať spravodlivosť do vlastných rúk. Oznámil tiež, že v krátkom čase vydá zákaz verejných zhromaždení a pochodov vo štvrti des Jardins de l'Empereur. Prefekt tvrdí, že zhromaždenia bránia polícii vyšetriť útok na hasičov a odvetu zaň v podobe piatkového útoku na moslimskú modlitebňu.

 

Francúzsky premiér Manuel Valls v reakcii na incidenty na Korzike vyzval na úctu k francúzskym zákonom, pričom agresiu voči hasičom, ako aj znesvätenie moslimskej modlitebne označil za neprijateľné.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies