Polícia hľadá Silviu a Petra, ktorí počas bohoslužby vykradli faru

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 14:20 • 2 min
Polícia hľadá Silviu a Petra, ktorí počas bohoslužby vykradli faru

BRATISLAVA - Polícia žiada verejnosť o pomoc pri pátraní po mužovi a žene, ktorí sú podozriví z krádeže trezoru z miestnej fary v obci Veľká Mača (okr. Galanta).

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová, 29-ročný Peter Rigó s 34-ročnou Silviou Karalovou sa minulý piatok počas bohoslužby v miestnom kostole vlámali do priestorov fary, kde odcudzili niekoľkotisícovú hotovosť ako aj zlaté a strieborné predmety za viac ako 100 000 eur.

 

Polícii sa podarilo zistiť identitu páchateľov, vykonala už aj domovú prehliadku v Ružinove v Bratislave, kde sa obaja dlhšie zdržiavajú. Vyšetrovateľ ich na základe dôkazov obvinil zo zločinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody, za čo im hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.


Peter Rigó aj Silvia Karalová sa už v minulosti dopustili majetkovej trestnej činnosti. Minulý piatok pri krádeži v susednej fare v obci Abrahám zmizli stravné lístky a 300-eurová hotovosť. Polícia pracuje aj s verziou, že na svedomí krádež môže mať spomínaná dvojica.


Silvia Karalová z obce Slavošovce (okr. Rožnava) je štíhlej postavy, hnedej pleti, má tmavé dlhé vlasy a tmavé oči. Žena sa môže pohybovať v sprievode svojich šiestich detí vo veku od štyroch do 16 rokov. Peter Rigó z obce Veľké Blahovo (okr. Dunajská Streda) je stredne vysoký, chudej postavy, má krátke tmavé vlasy a výrazné uši. Môže sa pohybovať po celom území Slovenska. Akékoľvek informácie, ktoré by polícii mohli pomôcť pri ich vypátraní, je možné oznámiť na linke 158, prípadne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies