Nemecku hrozí ďalší vážny problém. V čom je závislé od Číny?

NETKY.SK • 7 August 2022, 16:53 • 2 min
Nemecku hrozí ďalší vážny problém. V čom je závislé od Číny?

BERLÍN - Zhoršená situácia na Taiwane sa dotýka aj Nemecka.

slovakia

left justify in out

Okrem dovozu plynu z Ruska zápasí Nemecko s vysokou závislosťou aj v oblasti slnečnej energie, tentoraz od Číny. Ako uviedol jeden z expertov v energetickom sektore, oblasť slnečnej energie v Nemecku nedokáže fungovať bez čínskych dodávok. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

 

Z domova: V Lešti vznikne kontajnerové mestečko, rezort obrany zaň zaplatí 20 miliónov eur

 

img


„Ak by sa dodávky z akéhokoľvek dôvodu prerušili, výrazne to ovplyvní budúci úspech energetickej transformácie v Nemecku," povedal pre DPA Volker Quaschning, profesor na Berlínskej univerzite aplikovaných vied.

 

Zo sveta: Zelenskyj: Zachraňujeme aj Európu, žiadame o ďalšie zbrane

 

img

 

„Ak by Čína napadla Taiwan, na energetickú transformáciu v Nemecku by sme mohli nateraz zabudnúť," varoval Quaschning, odborník na obnoviteľné energie. Ako dodal, Nemecko je vo svojom úsilí zvyšovať produkciu elektriny zo slnka vysoko závislé od Ázie, z ktorej dováža vyše 90 % solárnych modulov. Vysoko závislé je okrem toho aj pri dovoze počítačových čipov pre solárne invertory.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona