Polícia chytila mladíkov pri vykopávaní hrobu, vyhadzovali aj ostatky

NETKY.SK • 6 Jún 2022, 11:27 • 2 min
Polícia chytila mladíkov pri vykopávaní hrobu, vyhadzovali aj ostatky

PEČOVSKÁ NOVÁ VES - Policajné hliadky zo Sabinova zadržali oboch mužov priamo na cintoríne a následne ich umiestnili do cely policajného zaistenia. Poverený príslušník s nimi vykonal potrebné procesné úkony, neskôr ich prepustili na slobodu.

slovakia

left justify in out

Dvaja muži vo veku 18 a 21 rokov z Pečovskej Novej Vsi, s ďalšími doposiaľ neznámymi osobami, vykopali v piatok bez povolenia hrob na miestnom cintoríne. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

 

img

 

„Na neznámom hrobovom mieste označenom dreveným krížom vykopali jamu, z ktorej vyhádzali zeminu spoločne s ľudskými ostatkami, ktoré tam boli uložené. Týmto konaním poškodili hrob a neoprávnene vykonali exhumáciu ľudských ostatkov,“ uviedla Ligdayová.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Útok v katolíckom kostole neprežili desiatky veriacich

 

„Polícia vedie v prípade trestné stíhanie vo veci trestného činu hanobenie miesta posledného odpočinku spáchaného v súbehu s trestným činom hanobenie mŕtveho. Ide o skutky spáchaného formou spolupáchateľstva,“ dodala krajská policajná hovorkyňa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies