Polícia a prokuratúra naťahuje v prípade Moniky Jankovskej čas, kritizuje sudca, ktorý ju poslal na slobodu

NETKY.SK • 19 Február 2021, 06:45 • 2 min
Polícia a prokuratúra naťahuje v prípade Moniky Jankovskej čas, kritizuje sudca, ktorý ju poslal na slobodu

BRATISLAVA – Sudca, ktorý rozhodol o prepustení Moniky Jankovskej z väzby, kritizuje políciu a prokuratúru za úmyselné zdržiavanie v prípade obvinenej bývalej štátnej tajomníčky na ministerstve spravodlivosti.

slovakia

left justify in out

Bývalá štátna tajomníčka a sudkyňa Monika Jankovská by mala byť prepustená z väzby a vyšetrovaná na slobode. Proti tomuto rozhodnutiu z utorka však prokurátor podal sťažnosť.

 

Rozhodnutie nie je právoplatné

Najbližšie o tom bude rozhodovať Najvyšší súd SR. Informovala o tom televízia Markíza, ktorá má k dispozícii uznesenie sudcu Petra Pulmana zo Špecializovaného súdu.

 

Súvisiaci článok: Prokurátor podal žiadosť o predĺženie Jankovskej väzby

 

Jankovská je väzobne stíhaná od marca minulého roka. V putách elitných policajtov skončila pri akcii s názvom Hmla, kedy sa za mrežami ocitlo ďalších 12 sudcov. Obvinenia padli z trestných činov korupcie, zasahovania do nezávislosti súdu a marenia spravodlivosti

 

img

 

Prokuratúra odmieta tvrdenia sudcu Pulmana s tým, že prípad je veľmi obšírnyaktuálne im situáciu sťažuje aj zlá epidemiologická situácia na Slovensku. Obáva sa aj možného ovplyvňovania svedkov. 

 

Jankovská sa po pokuse o samovraždu aktuálne nachádza v nemocnici a je vo veľmi zlom psychickom stave. Začiatkom februára vo svojej cele požila nadmerné množstvo liekov.  

 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZOVANÉ: Jankovskú museli z väzby transportovať do nemocnice. Je mimo ohrozenia života

 

Polícia naťahuje čas

V uznesení sudca vysvetľuje, prečo sa rozhodol pustiť Jankovskú na slobodu a prezentuje argumenty prokuratúry a obhajoby. Zároveň orgány činné v trestnom konaní kritizuje z úmyselného zdržiavania, pričom ich na to viackrát upozornil.  

 

img

 

Ak by sa Jankovskej predsa len podarilo dostať spoza mreží, s najväčšou pravdepodobnosťou by musela nosiť monitorovací náramok, nesmela by vycestovať do zahraničia a mala by prísny zákaz vstupu na pôdu bratislavských súdov. 

 

Bývalá štátna tajomníčka začala spolupracovať s orgánmi činnými v trestnom konaní. Vypovedala v rôznych veciach a o trestnej činnosti iných osôb. Zároveň sa priznala ku skutkom, ktoré spáchala



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies