Policajti pomohli evakuovať ženu z lode na Dunaji!

NETKY.SK • 4 Jún 2013, 13:55 • 2 min
Policajti pomohli evakuovať ženu z lode na Dunaji!

BRATISLAVA - Policajti dnes spolu s hasičmi pomáhali evakuovať cudzinku z výletnej lode kotviacej v osobnom prístave v Bratislave.

slovakia

left justify in out

"Situácia bola o to horšia, že jej rodinu postihla tragická udalosť, preto sa okamžite potrebovala dostať domov," informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová. "Keďže v tom čase už bol vyhlásený tretí stupeň povodňovej aktivity, nebolo možné priraziť policajný čln k výletnej lodi. Záchrannú akciu ešte zhoršovala vysoká hladina vody, obrovská rýchlosť a sila prúdu," priblížila Baloghová. Policajti preto využili prítomnosť hasičského a záchranného zboru a aj za pomoci ich člnu sa podarilo 42-ročnú ženu evakuovať zo zadnej časti výletnej lode.

Štátna plavebná správa vydala príkaz vodcom osobných lodí vyviazaných na hlavnom toku rieky Dunaj, aby ich posádky boli vo zvýšenej nepretržitej pohotovosti vzhľadom na extrémne vysokú hladinu vodnej cesty. Cieľom je zabezpečiť, aby v prípade mimoriadnej udalosti boli schopné okamžite reagovať na vzniknutú situáciu.

Policajti naďalej vykonávajú zvýšený dohľad na hrádzach a v blízkosti vodných tokov. "Apelujeme na občanov, aby sa zbytočne nezdržiavali v tesnej blízkosti rozbúrených vôd. Aby sa v zhone za atraktívnou fotografiou sami nedostali do nebezpečenstva. Vyzývame občanov, aby dodržiavali dopravné značenia, najmä aby nechodili na miesta, ktoré sú už pre hroziace nebezpečenstvo uzatvorené," uzavrela Baloghová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies