Poliačik: Základ rodiny je v láske a nie v inštitucionálnom papieri

NETKY.SK • 30 Máj 2014, 14:25 • 2 min
Poliačik: Základ rodiny je v láske a nie v inštitucionálnom papieri

BRATISLAVA - Základ rodiny je v láske a nie v inštitucionálnom papieri. V závere ôsmeho rokovacieho dňa 35. schôdze NR SR to vyhlásil poslanec za SaS Martin Poliačik, ktorý sa vyjadroval k novele Ústavy SR. Tá má okrem justičných zmien zaviesť ústavnú definíciu manželstva ako zväzku muža a ženy.

slovakia

left justify in out

Poliačik patrí ku kritikom novely, ktorá vznikla po dohode Smeru-SD a KDH. Liberálny poslanec nesúhlasí s ústavným povyšovaním manželstva nad iné partnerské zväzky. "Rodina nerovná sa manželstvo," pokúšal sa vysvetliť kolegom z KDH a iným konzervatívnym poslancom Poliačik.

 

Poukázal na to, že existuje nejedna rodina založená na manželstve a napriek úradnému papieru dochádza v takejto rodine k týraniu dieťaťa či ženy. Poliačik tiež odmieta tvrdenie, že keď partneri nemajú papier z úradu o tom, že sú manželia, žijú nadivoko.

 

"Čo je divoké na tom, že zdieľam život s človekom, ktorého milujem?" pýtal sa Poliačik. Poukázal pritom na to, že aj on so svojou manželkou žil v jednej domácnosti ešte pred uzavretím manželstva.

 

Vyhlásil, že keby mu niekto vtedy povedal, že žije "nadivoko", tak mu jednu strelí. "Základ rodiny je v láske, ide z vnútra. Je v tom, čo ľudia zdieľajú a nepotrebujú k tomu inštitucionálny papier," zdôraznil Poliačik. Konzervatívci obvinili liberála zo znevažovania manželstva. Poliačik to odmieta a trvá na svojom.

 

Poslanci budú o justičných zmenách a ústavnej definícii manželstva hovoriť aj na budúci týždeň. Do rozpravy je písomne prihlásených deväť rečníkov. Keď sa vyčerpajú ich vystúpenia, poslanci budú mať možnosť prihlásiť sa ešte ústne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies