Poliačik chce uľahčiť prácu advokátom a koncipientom

NETKY.SK • 18 Október 2013, 10:19 • 2 min
Poliačik chce uľahčiť prácu advokátom a koncipientom

BRATISLAVA - Advokáti by viac nemali mať povinnosť poverovať koncipienta každý pracovný deň vypracúvaním písomných podaní vo všetkých oblastiach právneho poriadku a vykonávať o tom záznam.

slovakia

left justify in out

Navrhuje to opozičný poslanec Martin Poliačik (SaS) v pozmeňujúcom návrhu k novele zákona o advokácii, ktorú dnes na úvod štvrtého rokovacieho dňa 25. schôdze NR SR predstavil minister spravodlivosti Tomáš Borec (nominant Smeru-SD). "V rámci vykonávania praxe advokátskeho koncipienta nie je reálne, aby v každý pracovný deň dostával koncipient vždy novú úlohu v inej oblasti právneho poriadku. Zároveň nie je pravdepodobné, že sa advokát stretáva so všetkými oblasťami práva, v ktorých zastupuje svojich klientov. Preto môže byť splnenie tejto podmienky nemožné," myslí si poslanec.

Samotná novela zákona o advokácii, o definitívnej podobe ktorej by sa malo rozhodnúť ešte dnes dopoludnia, je úprava niektorých európskych smerníc v oblasti práva usadiť sa a slobody poskytovať služby, a to z dôvodu pristúpenia Chorvátskej republiky do EÚ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies