Pokračujú výsluchy zadržaných Čečenov, o uvalení väzby sa ešte rozhodne

NETKY.SK • 5 Február 2017, 15:59 • 2 min
Pokračujú výsluchy zadržaných Čečenov, o uvalení väzby sa ešte rozhodne

VIEDEŇ - Rakúski vyšetrovatelia pokračujú dnes vo Viedni v snahe objasniť pozadie udalostí z piatkového večera, keď v štvrti Floridsdorf na základe podnetov od občanov polícia napokon zadržala 22 Čečencov, pričom našla na mieste zásahu zbrane i muníciu.

slovakia

left justify in out

Navyše sa ďalšia zbraň a munícia našli v rovnakej lokalite v snehu pri sobotňajšej kontrole dejiska, a to vďaka služobnému psovi.

Výsluchy zadržaných dnes pokračujú, pričom zatiaľ nie je isté, či na všetkých uvalia vyšetrovaciu väzbu. Súd však musí o tom rozhodnúť najneskôr dnes večer.

Polícia nemá ani po 36 hodinách vyšetrovania žiadne indície, ktoré by naznačovali teroristické pozadie alebo politický motív konania zadržaných, uviedol dnes hovorca Thomas Keiblinger, ktorý ďalšie informácie avizoval na pondelok.

Vyšetrovatelia skúmajú všetky možnosti vrátane možnej rivality medzi čečenskými gangmi, ktorú už v sobotu zmienil rakúsky rezort vnútra.

Z 22 podozrivých je 16 osôb oprávnených žiadať o azyl, štyria ďalší tak už učinili a dvaja ostávajúci už dostali zamietavé odpovede na svoje žiadosti.

Rakúsky minister vnútra Wolfgang Sobotka v tejto súvislosti v rozhovore pre verejnoprávny rozhlas ORF zdôraznil, že zneužívanie pohostinnosti Rakúska osobami oprávnenými tu žiadať o azyl je v budúcnosti nemysliteľné podobne ako ich premena v hrozbu pre občanov. Príslušné orgány krajiny preto ďalej sprísnia svoj postup voči takýmto prisťahovalcom, avizoval.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies