Požiar v Riu de Janeiro zachvátil sklady s karnevalovými kostýmami

NETKY.SK • 7 Február 2011, 12:47 • 2 min
Požiar v Riu de Janeiro zachvátil sklady s karnevalovými kostýmami

Požiar v Riu de Janeiro zachvátil sklady s karnevalovými kostýmami

slovakia

left justify in out

img

Kostýmy a dekorácie sambových skupín na najväčší brazílsky karneval poškodil rozsiahly požiar, ktorý zachvátil sklady v Riu de Janeiro. Zábery z požiaru priniesla dnes brazílska televízna stanica Globo. Ukázala dym stúpajúci nad 14 veľkoskladmi, ktoré sa nachádzajú v blízkosti prístavu v Riu de Janeiro.
      Webová stránka prvého programu televízie Globo (G1) citovala predsedu aliancie sambových skupín, Jorga Castanheira, ktorý vyhlásil, že utrpeli obrovskú stratu. Sambové skupiny podľa jeho vyjadrenia boli už takmer pripravené na marcový karneval.
      S požiarom bojuje 15 požiarnych áut a 70 požiarnikov, ale podľa televízie sa im ho zatiaľ nepodarilo uhasiť. Prvé správy neuvádzajú, či bol niekto zranený.
      Starosta Ria de Janeiro v televízii vyhlásil, že všetky skupiny pôjdu tento rok v karnevalovom sprievode, ako plánovali a "samba city", ako je postihnutá prístavná oblasť známa, ešte tento týždeň zrekonštruujú.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies