Zo západnej Európy sa sťahuje silná automobilka pod koncernom Nissan

NETKY.SK • 12 Marec 2019, 18:06 • 2 min
Zo západnej Európy sa sťahuje silná automobilka pod koncernom Nissan

TOKIO - Japonský automobilový koncern Nisan Motor prišiel s vyhlásením, že jeho prémiová značka Infiniti opustí na budúci rok západnú Európu. Dôvodom je nutné oživenie spoločnosti, ktoré sústredí svoj predaj na dvoch najväčších automobilových trhoch sveta, ktorými sú Čína a Spojené štáty.

slovakia

left justify in out

V britskom závode Sunderland sa zastaví výroba sedanu Q30 a SUV QX30 už v druhej polovici tohto roku. Oba modely sa doteraz vyrábali mimo Japonska len na tomto mieste. Nissan vidí totiž lepšie podiemky pre predaj svojich automobilov na trhoch mimo región, kde nebude konkurencia európskych automobiliek ako Audi alebo Mercedes tak veľká. Nedávno dokonca zrušil na britských ostrovoch z obávaného brexitu výrobu nového SUV X-Trail.

 

 

"Západná Európa zostáva najprestížnejším a najkonkurenčnejším regiónom pre prémiové autá," vyjadril sa hovorca Infiniti Trevor Hale. Predaj značky Infiniti v západnej Európe sa však v minulom roku znížil takmer na polovicu.

 

"K problémom japonskej značky v Európe však nepatrí len konkurencia iných spoločností na trhu. Nissan má problém aj so splnením emisných a ďalších regulačných požiadaviek," uviedol Hale s odvolaním sa najmä na normy Euro 6.

 

img

 

Odchodom z Európy sa spoločnosť Infiniti môže zamerať na "elektrifikáciu" svojich modelov a ukončiť tak výrobu dieselových automobilov.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Беспроводная зарядка Infiniti #arizmamotors#infinitielectro

Príspevok, ktorý zdieľa @ArizmaMotors (@arizmamotors),

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies