Podpredseda Siete Hrnčiar bude kandidovať na podpredsedu NR SR

NETKY.SK • 21 Marec 2016, 11:24 • 2 min
Podpredseda Siete Hrnčiar bude kandidovať na podpredsedu NR SR

BRATISLAVA – Podpredseda strany Sieť Andrej Hrnčiar bude kandidovať na post podpredsedu parlamentu. Sieti podľa koaličných dohôd prináleží jedna funkcia podpredsedu Národnej rady SR.

slovakia

left justify in out

Pôvodne sa uvažovalo, že Hrnčiar by mohol pôsobiť ako minister dopravy. Hrnčiar po rokovaní lídrov parlamentných strán na pôde národnej rady konštatoval, že sa dohodlo rozdelenie predsedov parlamentných výborov, opozícia by mala mať šéfov ôsmich výborov, vládna štvorkoalícia Smer-SD, SNS, Most-Híd a Sieť by mala predsedať 11 výborom.


Sieť podľa Hrnčiara bude mať na začiatku v parlamente podporu siedmich poslancov, Hrnčiar verí, že tento počet sa bude už len zvyšovať. Pôvodne strana získala vo voľbách desať mandátov, traja poslanci vystúpili zo strany preto, že Sieť rokuje o vytvorení vlády so Smerom-SD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies