Poznáme osemfinálové dvojice pre Ligu majstrov! Najväčším lákadlom bude súboj PSG s Barcou

NETKY.SK • 14 December 2020, 13:15 • 2 min
Poznáme osemfinálové dvojice pre Ligu majstrov! Najväčším lákadlom bude súboj PSG s Barcou

o švajčiarskom Nyone v pondelok napoludnie vyžrebovali dvojice osemfinále futbalovej Ligy majstrov. už na prvý pohľad je zrejmé, ktorý dvojzápas bude pútať najväčšiu pozornosť.

slovakia

left justify in out

Hracie dni

Prvé zápasy odohrajú 16., 17., resp. 23. a 24. februára 2021, odvety 9., 10., resp. 16. a 17. marca 2021. Výkop bude vo všetkých prípadoch o 21.00 h SEČ. Nasadené mužstvá budú hrať v domácom prostredí až v odvetných zápasoch

 

img

 

Nezabudnuteľná dvojica 
Barcelona a Paríž odohrali nezabudnuteľné osemfinále v sezóne LM 2016/2017. Po suverénnom triumfe Paríža 4:0 v Parku Princov takmer nebolo pochýb o postupujúcom. Lenže v odvete na Camp Nou sa zrodilo vysoké víťazstvo domácich 6:1 a bolo po nádejach Parížanov.

 

V tomto zápase skóroval dvakrát za Kataláncov aj Brazílčan Neymar, ktorý sa neskôr v lete 2017 za rekordne vysokú sumu 222 mil. eur stal hráčom PSG a dodnes tam patrí medzi ťahúňov mužstva, hoci aktuálne utrpel ťažké zranenie členka.

 

 

Juve ako víťaz skupiny 
Barcelone sa do istej miery vypomstilo, že na poslednú chvíľu stratila líderskú pozíciu v G-skupine. Po triumfe v Barcelone (3:0) ju vyhral Juventus a dostal sa na rozdiel od FCB medzi nasadené tímy. Juventus si zahrá v osemfinále proti jedinému portugalskému zástupcovi FC Porto.
 

 

Premiéra 
V osemfinále nechýbajú poslední dvaja finalisti LM Bayern a PSG. Iba štvorica FC Porto, FC Sevilla, Lazio Rím a Borussia Mönchengladbach v uplynulej sezóne chýbala v aktuálnej šestnástke najlepších. Mönchengladbach je úplný nováčik vo vyraďovacej časti LM, Sevilla zasa minulý rok ovládla Európsku ligu.

 

 

Inter beznádejne na chvoste 

RB Lipsko sa na poslednú chvíľu prebojovalo medzi 16 najlepších. Veľkým sklamaním však bolo Inter Miláno s naším Milanom Škriniarom, ktoré napokon skončilo vo svojej skupine až posledné a s európskymi súťažami sa pre tento ročník lúči. 

 

Postupujúci podľa krajín 

Šestnásť osemfinalistov Ligy majstrov 2020/2021 pochádza zo šiestich futbalovo najvyspelejších krajín Európy. Po štyroch zástupcoch majú v šestnástke najlepších Nemecko (Bayern Mníchov, Borussia Dortmund, RB Lipsko a Borussia Mönchengladbach) a Španielsko (Real Madrid, Atlético Madrid, FC Barcelona, FC Sevilla).

 

img

 

Po tri tímy mali pri žrebe v osudí Taliani (Juventus Turín, Atalanta Bergamo a Lazio Rím) a Angličania (FC Liverpool, Manchester City, FC Chelsea). Po jednom zástupcovi dodali Francúzsko (Paríž Saint-Germain) a Portugalsko (FC Porto).

 

Nepostúpili veľké kluby 

Futbalová jar v LM bude bez takých veličín európskeho futbalu, akými sú Manchester United a Inter Miláno. Nepostúpili ani Ajax Amsterdam či Šachtar Doneck.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies