Podporu pre Hrušovského bude hľadať KDH až po rozhodnutí SDKÚ

NETKY.SK • 14 Október 2013, 10:28 • 2 min
Podporu pre Hrušovského bude hľadať KDH až po rozhodnutí SDKÚ

BRATISLAVA – KDH bude rokovať o podpore pre prezidentskú kandidatúru Pavla Hrušovského s inými stranami až po tom, čo svoje rozhodnutie zverejní SDKÚ-DS.

slovakia

left justify in out

Ako povedal dnes pre agentúru SITA podpredseda KDH Pavol Abrhan, kresťanskí demokrati sa budú uchádzať v prvom rade o podporu SDKÚ-DS a až následne aj iných neparlamentných stredopravých strán. Ktoré strany chcú osloviť, špecifikovať nechcel. Zároveň však pripustil, že rokovania o podpore Hrušovského s inými stranami KDH začne už skôr, ale uzatvorené budú až po rozhodnutí SDKÚ-DS. „Prioritou je pre nás uzavrieť rokovania v Ľudovej platforme,“ konštatoval Abrhan.

Hrušovský ešte v júli povedal, že o podpore chce rokovať aj s neparlamentnou Stranou maďarskej komunity (SMK). Tá je rovnako ako KDH a SDKÚ-DS začlenená do Európskej ľudovej strany. 

Rada KDH v sobotu odobrila ako prezidentského kandidáta predsedu poslaneckého klubu Pavla Hrušovského. Ten ochotu kandidovať oznámil už v júni. Vtedy mal však podmienku, že ho musia podporiť okrem KDH, aj strany Most-Híd a SDKÚ-DS. Predsedníctvo KDH minulý týždeň rozhodlo, že bude kandidovať na post prezidenta, aj keď ho nepodporí SDKÚ-DS. Most-Híd vyjadril podporu Hrušovskému hneď v júni. SDKÚ-DS sa vyjadrí až po novembrových regionálnych voľbách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies