Podozrivého zo streľby v Židovskom múzeu obvinili z vrážd

NETKY.SK • 30 Júl 2014, 15:54 • 2 min
Podozrivého zo streľby v Židovskom múzeu obvinili z vrážd

BRUSEL - Muža podozrivého zo zastrelenia štyroch ľudí v Židovskom múzeu v Bruseli dnes oficiálne obvinili z vrážd - deň po tom, ako ho francúzske úrady odovzdali Belgicku.

slovakia

left justify in out

"Po jeho príchode ho vypočúval protiteroristický útvar bruselskej federálnej justičnej polície, ako aj vyšetrujúci sudca," informovala tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie belgickej federálnej prokuratúry.
     

"Bol obvinený z vrážd súvisiacich s terorizmom a na jeho meno bol doručený zatykač," uvádza sa vo vyhlásení.
     

Mehdi Nemmouche, 29-ročný muž s dvojitým francúzsko-alžírskym občianstvom, je jediným podozrivým v prípade streľby na štyroch ľudí v Židovskom múzeu v Bruseli z 24. mája. Podľa dostupných informácií strávil istý čas v Sýrii v bojoch po boku džihádistických skupín.
     

Obeťami útoku v múzeu sa stal izraelský manželský pár, Francúzka a Belgičan.
     

Nemmouchea zatkli na autobusovej stanici vo francúzskom Marseille šesť dní po útoku.
     

Podľa očakávaní bude mať podozrivý v pondelok 4. augusta v Belgicku súdne vypočúvanie, v súčasnosti ho zadržiavajú vo väzení v juhobelgickom meste Mons, informovala tlačová agentúra Belga.
     

Vyšetrovatelia ho v utorok vypočúvali tri a pol hodiny. Jeho právnici však uviedli, že odmietol odpovedať na otázky, pretože polícia prezrádza informácie médiám, napísala Belga.
     

"Mehdi Nemmouche má právo na nenarušovanú spravodlivosť a nechce, aby sa jeho vyhlásenia objavili na druhý deň v bulvárnych médiách," povedal právnik Sébastien Courtoy. Advokát dodal, že Nemmouche nebude odpovedať na otázky, kým policajti zodpovední za únik informácií nebudú z prípadu odvolaní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies